Liiga keskiviikkona: Ilves ja SaiPa hakevat jatkoa voittoputkilleen

11.10.2017
Liiga keskiviikkona: Ilves ja SaiPa hakevat jatkoa voittoputkilleen

Frans Tuohimaa pyrkii pysäyttämään Sportin keskiviikkona Lappeenrannassa. (Kuva: Kimmo Metsälä)

Keskiviikkona Liigassa tapahtuu kolmella paikkakunnalla. Tampereella Ilves hakee jatkoa kotivoittoputkelleen, kun vastassa on Jukurit. SaiPa on myös voittoputkessa, kun Sport tulee haastajaksi Kisapuistoon. Ässät pyrkii palaamaan kotivoittokantaan isännöimällä hyvässä vireessä olevaa Pelicansia. Lue taustat illan kierrokselle.

Ilves (12) - Jukurit (15) | Kokoonpanot

Ilveksellä on alla kaksi voittopeliä HPK:sta ja Sportista. Kotipeleissään Ilves on kolmen voiton putkessa. Kaikki kotivoitot ovat tulleet yhden maalin erolla. Jukurit on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan JYPille ja Tapparalle ja tehnyt näissä vain yhden maalin. Kauden viidestä vierasotelusta saldona on vain yksi voitto. Syyskuussa joukkueet kohtasivat Mikkelissä, ja Ilves vei lisäpisteen voittomaalikilpailussa. Viime kaudella Jukurit voitti Ilveksen molemmissa Tampereen kohtaamisissa, Ilves voitti molemmat Mikkelin yhteenotot.

SaiPa (11) - Sport (8) | Kokoonpanot

SaiPa lähtee kotiotteluunsa kolmen voiton putkessa. Viidestä kotiottelustaan lappeenrantalaisilla on kolme voittoa – kaikki yhden maalin erolla. Sport hävisi lauantaina kotonaan Ilvekselle. Kuudesta vieraspelistään Sport on voittanut kaksi. Kaksi viikkoa sitten Sport voitti SaiPan Vaasassa jatkoajalla Joni Tuulolan maalilla 2-1. SaiPa voitti Sportin viime kaudella kaikissa neljässä keskinäisessä ottelussa.

Ässät (6) - Pelicans (5) | Kokoonpanot

Ässät on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan – molemmat kotonaan. Kuudesta kotipelistään porilaisilla on neljä voittoa. Pelicansilla on takanaan kaksi voittopeliä ja viiteen otteluun venynyt pisteputki neljällä voitolla. Viidestä vierasottelustaan Pelicans on voittanut kaksi. Kahdeksasta edellisestä Porin kohtaamisesta Ässät on voittanut seitsemän yhteismaalein 30-13.


---
Julkaisija: Antti Seppänen