Liiga torstaina: Kumman voittoputki jatkuu Raumalla?

5.10.2017
Liiga torstaina: Kumman voittoputki jatkuu Raumalla?

Janne Keränen (vas.) ja Julius Junttila kantavat joukkueidensa kultaisia kypäriä torstaina Raumalla. (Kuva: Timo Savela / Tomi Natri)

Liiga tarjoaa torstaina viiden ottelun kattauksen. Kierroksen huippuottelussa Raumalla iskevät yhteen Lukko ja Kärpät. Kumman joukkueen voittoputki saa jatkoa? Kertaa taustat illan kierrokselle.

Jukurit (14) - JYP (1) | Kokoonpanot

Jukurit palasi kahden tappion jälkeen voittokantaan edellisessä ottelussaan kaatamalla kotonaan Sportin. Kotiotteluissaan Jukureilla on kolmen ottelun pisteputki alla. JYP on kukistanut kahdessa edellisessä ottelussaan Ilveksen ja HPK:n. Kauden neljästä vierasottelustaan JYP on voittanut kolme. Jukurit ja JYP ovat kohdanneet Liiga-historian aikana neljästi Mikkelissä, ja JYP on voittanut kaikki kohtaamiset yhteismaalein 11-4.

KalPa (13) - SaiPa (12) | Kokoonpanot

KalPalla on tappiot kahdesta edellisestä ottelustaan Sportille ja Pelicansille. Viidestä kotipelistään kuopiolaisilla on kaksi voittoa. SaiPa oli lauantaina voitokas kotonaan Tapparaa vastaan. Viidestä vierasottelustaan SaiPa on voittanut vain yhden. KalPa on voittanut SaiPan kolmessa edellisessä Kuopion kohtaamisessa. Seitsemästä viimeisestä KalPan isännöimästä pelistä voitot ovat kuopiolaisille 6-1.

KooKoo (9) - TPS (3) | Kokoonpanot

KooKoolla on alla kolmen ottelun tappioputki. Kahdeksasta viimeisestä ottelusta on tullut vain yksi kolmen pisteen voitto. Neljästä kotipelistä kouvolalaisilla on kuitenkin kolme voittoa. TPS jatkoi lauantaina pisteputkeaan jo 10 ottelun mittaiseksi, vaikka kokikin tappion Lukolle voittomaalikilpailussa. Neljästä vierasottelustaan TPS on voittanut varsinaisella peliajalla yhden, ja kaikki pelit ovat päättyneet yhden maalin erolla. TPS on vieraillut kahden viime kauden aikana neljästi Kouvolassa ja voitot näistä otteluista ovat tasan 2-2.

Lukko (2) - Kärpät (4) | Kokoonpanot

Lukko lähtee otteluun neljän pelin voittoputkessa. Raumalaiset ovat voittaneet kauden kaikki viisi kotiotteluaan yhteismaalein 18-4. Kärppien voittoputki on kolmen ottelun mittainen. Kuudesta vierasottelustaan oululaiset ovat voittaneet kolme. Lukko ja Kärpät ovat mitelleet viime vuosina tasaisesti Äijänsuolla: voitot kuudesta viimeisestä kohtaamisesta ovat 3-3.

Sport (8) - HIFK (10) | Kokoonpanot

Sport hävisi lauantaina Jukureille maalilla ja samalla vaasalaisten neljän ottelun pisteputki meni poikki. Kotonaan Sport on kolmen ottelun voittoputkessa. HIFK voitti edellisessä ottelussaan lauantaina KooKoon kotonaan. HIFK:n alkukauden vierassaldo on kuitenkin heikko: kuusi ottelua, kuusi tappiota ja kaksi pistettä. HIFK on voittanut Sportin neljässä edellisessä Kuparisaaren kohtaamisessa – kaikki yhden maalin erolla.


---
Julkaisija: Antti Seppänen