Kärppien Jari Sailiolle pelikielto – lue kurinpitopäätös

12.9.2017
Kärppien Jari Sailiolle pelikielto – lue kurinpitopäätös

Liigan kurinpitodelegaatio on määrännyt Kärppien Jari Sailiolle kolmen ottelun pelikiellon lauantain Kärpät-HPK-ottelussa tapahtuneesta päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Sailio on pelikiellossa Kärppien seuraavissa otteluissa: 12.9. JYP–Kärpät, 14.9. Kärpät–Pelicans ja 16.9. Kärpät–Pelicans.

* * *

Kurinpitopäätös kokonaisuudessaan

Ottelupäivä: 9.9.2017
Ottelu: Kärpät-HPK
Peliaika: 31.12

1. Selostus asiasta

Kärpät–HPK-ottelun erotuomarit tuomitsivat peliajassa 31.12 Kärppien Jari Sailiolle tämän taklauksesta HPK:n Roope Laavaiseen ison rangaistuksen ja pelirangaistuksen syynä pään tai niskan alueelle kohdistunut taklaus (5 + PR).

Päävideotuomari on edelleen asettanut tilanteen kurinpitokäsittelyyn, koska tilanteesta tulee määrätä ottelurangaistus.

Tilanne näkyy ottelun videotallenteelta. Tilanteessa Laavainen ja Sailio luistelevat kohden HPK:n maalin taakse tulevaa irtokiekkoa. Ensimmäisenä tilanteeseen tulee Laavainen, joka pyrkii jatkamaan kiekkoa yhdellä kosketuksella edelleen ränniin. Toiselta puolen maalin kiertävä Sailio ehtii tilanteeseen samalla hetkellä kun Laavainen on lyömässä kiekkoa eteenpäin. Sailion kyynärpää nousee tilanteessa ja osuu Laavaista päähän. Laavainen loukkaantui tilanteessa eikä pelannut enää ottelussa.

Sailio on antanut pyydetyn lausuman tilanteesta.

2. Sovellettavat säännöt ja ratkaisun perustelut

Sääntökirjan säännön 124 mukaan päähän kohdistuvalla taklauksella tarkoitetaan tilannetta, jossa pelaaja kohdistaa millaisen iskun tahansa millä tahansa vartalonsa tai varusteensa osalla vastustajan pään tai niskan alueelle. Säännön iii-kohdan mukaan pelaajalle, joka vahingoittaa vastustajaa pään tai niskan alueelle kohdistuneen taklauksen seurauksena, tuomitaan ottelurangaistus.

Kurinpitodelegaatio toteaa, että videotallenteelta tehtyjen havaintojen mukaan Sailio tulee tilanteeseen pyrkien pelaamaan kiekkoa, jota Laavainen on juuri laukaisemassa edelleen ränniin. Delegaation näkemyksen mukaan Sailion kyynärpään osumisessa vastustajan päähän ei ole tahallisuutta. Delegaation katsoo, että Sailio pelaa tilanteen huolimattomasti ja on vastuussa kyynärpäästään, joka osuu Laavaista päähän. Kyynärpää osuma aiheuttaa Laavaisen loukkaantumisen, joten Sailiolle tulee tuomita ottelurangaistus säännön 124 iii-kohdan mukaisesti.

Delegaatio pitää Sailion huolimattomuudesta aiheutunutta vastustajan päähän kohdistuvaa kyynärpääiskua, jonka seurauksena vastustaja loukkaantuu, kolmen ottelun arvoisena tekona. Sailiolla ei ole kuluvalta tai kolmelta edelliseltä kaudelta kurinpitohistoriaa.

3. Ratkaisu

Kärppien Jari Sailiolle määrätään kolmen (3) ottelun pelikielto. Sailio on pelikiellossa Kärppien kolmessa seuraavassa ottelussa.

4. Muutoksenhaku

Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla Urheilun oikeusturvalautakunnalle.

5. Päiväys ja allekirjoitus

Hämeenlinnassa, 11. syyskuuta 2017

Sampo Liusjärvi
Liigan kurinpitodelegaation puheenjohtaja


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen