JYP nousi Liigan kärkeen, Ässät jatkoi puhtaalla pelillä

12.9.2017
JYP nousi Liigan kärkeen, Ässät jatkoi puhtaalla pelillä

JYPillä kulkee, tiistaina voittomaalista vastasi Antti Suomela. (Kuva: Jiri Halttunen)

Tiistai-illan viiden ottelun liigakierroksen voittajat olivat puhtaalla pelillä jatkava Ässät, kolmannen voittonsa ottanut JYP, KooKoon voittokulun katkaissut Pelicans, KalPan nollannut Tappara ja Sportin murskannut TPS.

Ässät jatkoi puhtaalla pelillä, kun porilaiset kaatoivat HPK:n Hämeenlinnassa viime hetken maalilla. Voittomaali syntyi alivoimalla Ville Korhosen lavasta ajassa 59.11.

JYP nousi Liigan kärkipaikalle kaatamalla Kärpät. Jyväskyläläiset ovat voittaneet kauden kaikki kolme otteluaan, pisteitä on kertynyt yhteensä kahdeksan. Tiistaina JYPin ratkaisuhahmot olivat Jaakko Jokinen, Henri Kanninen ja Antti Suomela, jotka kaikki merkkauttivat pisteet 1+1.

Pelicans aiheutti KooKoolle kauden ensimmäisen tappion, kun joukkue nousi kolmen maalin tappioasemasta 4–3-jatkoaikavoittoon. Ilta sisälsi kolme liigauran avausmaalia. Näistä vastasivat Pelicansin Casimir Jürgens ja Jordan Rowley sekä KooKoon Emil Kristensen.

Tapparan mestaruusviiri nousi tiistaina Hakametsän kattoon. Hallitseva Suomen mestari oli jälleen tänään KalPaa vahvempi. Voiton takuumiehet olivat illan ainoan maalin tehnyt Jukka Peltola ja kauden toisen nollapelinsä pelannut Dominik Hrachovina.

TPS otti kauden toisen voittonsa murskaamalla Sportin Turussa lukemin 7–2. TPS:ltä löytyi peräti neljä pelaajaa, jotka ylsivät kolmen pisteen iltaan. He olivat kapteeni Tomi Kallio, Lucas Ekeståhl-Jonsson, Ilari Filppula ja Patrik Virta. TPS on ollut alkukaudella vahva kotona. Kahdesta ottelusta on tilillä täydet kuusi pistettä maalierolla 13–4.

Ottelut 12.9.2017

HPK–Ässät 1-2 (0–0, 1–1, 0–1)
>> Tilastot
>> Maalit

JYP–Kärpät 4–3 (0–2, 2–0, 2–1)
>> Tilastot
>> Maalit

Pelicans–KooKoo 4-3 JA (0–3, 1–0, 2–0, 1–0)
>> Tilastot
>> Maalit

Tappara–KalPa 1-0 (0–0, 1–0, 0–0)
>> Tilastot
>> Maalit

TPS–Sport 7-2 (2–1, 0–1, 5–0)
>> Tilastot
>> Maalit


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen