TPS:n Ilari Filppula vei Raviliiga-lähdön voiton Vermon Kuninkuusraveissa

4.8.2017
TPS:n Ilari Filppula vei Raviliiga-lähdön voiton Vermon Kuninkuusraveissa

TPS:n Ilari Filppula pääsi kilpailun jälkeen palkintokorokkeelle. (Kuva: Ilkka Nisula)

Vermon Kuninkuusravien perjantaina kisattiin kaviouralla jääkiekkotunnelmissa. Raviliiga-lähdössä kilpailivat voitosta hevosten ohjaksissa liigakonkarit ja tulevaisuuden lupaukset. Jännittävän lähdön voiton vei TPS-hyökkääjä Ilari Filppula Axel Halm -hevosella.

Raviliiga-lähdössä kokemus oli valttia, kun neljän ulkomaan kauden jälkeen Liigaan palaava Ilari Filppula ohjasti Emma Väreen kanssa Axel Halmin ensimmäisenä maaliin.

– Aika makeeta oli. Kovaa mentiin, tuli soraa ja vettä naamalle. Pari kertaa on tullut käytyä aikaisemmin Vermossa. Pitää ehkä tulla sunnuntaina uudestaan, Filppula pohti.

Raviliiga-lähdössä kilpailivat Filppulan lisäksi HIFK:n Lennart Petrell, Tapparan Jan-Mikael Järvinen, Ilveksen Ville Meskanen, Pelicansin Jonne Jantunen ja päätuomari Timo Favorin.

Tuomareita edustamassa ollut Favorin oli pitkään voitossa kiinni.

– Rattailla olo oli kyllä hieno kokemus ja olen ylpeä, että uskalsin rattaille. Vauhti (1.25,0) tuntui yllättävän kovalta rattailla. Tänään oli reilua kilvanajoa, eikä Filppula ole kaudella tuomarin näkökulmasta merkattu mies, vaikka tuli lopussa ohi, Favorin kertoi lähdön jälkeen.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen