Varsahuutokauppa lähenee – tällainen on Raviliigan draft-tilaisuus

27.6.2017
Varsahuutokauppa lähenee – tällainen on Raviliigan draft-tilaisuus

Raviliigan hevoset ostetaan Ypäjän varsahuutokaupasta perjantaina 15.9. Tapahtumaa voisi myös kutsua Raviliigan draft-tilaisuudeksi. Huutokauppakehään astelee illan aikana 86 varsaa, joista liigaseurat valitsevat mieleisensä. Mukana Raviliigassa on 12 liigaseuraa ja 11 ravirataa ympäri Suomen.

Liigaseuroista keväällä 2017 lanseeratussa Raviliigassa ovat mukana HIFK, HPK, Ilves, Jukurit, JYP, KooKoo, Kärpät, Pelicans, SaiPa, Sport, Tappara ja TPS.

Huutokauppavarsojen lähtöhinta on 1000 euroa, ja jokaisella joukkueella on käytössä 16 000 euroa (+alv.) oman hevosensa ostoon. Varsojen huutamisesta vastaavat yhdessä kimpanvetäjä ja hevosen tuleva valmentaja, jotka etsivät ammattilaisen silmin projektiin sopivia tulevaisuuden ravureita.

Taustatyötä tehdään jokaisen joukkueen sisällä paljon ennen huutokauppaa, onhan tärkeää tuntea varattavan nimen ominaisuudet. Varsoja tarkastellessa tärkeää on suku, suuntaa näyttävät esimerkiksi varsan vanhempien sisarusten menestyminen raviradalla ja kuinka paljon varsan isäori on jättänyt hyviä kilpahevosia. Varsaa arvioitaessa rakenne on olennainen, huutokauppasivuilta löytyvät kuvat ja videot antavat arvokasta tietoa siitä miltä varsa näyttää. Useat varsoista myös röntgen-kuvataan. Lopullinen päätös tapahtuu kuitenkin aina vasta paikan päällä, miltä varsan yleisilme vaikuttaa ja kohtaavatko hinta sekä ostohalukkuus. Huutokaupasta hevosen ostaminen on jännittävää, ja Ypäjän tapahtumaan tullaan järjestämään juuri Raviliiga-osakkaille suunnattua juonnettua ohjelmaa.

Huutokaupattavien varsojen joukossa on tänä vuonna paljon mielenkiintoisia nimiä. Muun muassa Raviliiga 2013 Lappeenrannan joukkueen Oberonin veli Adam Orden myydään Ypäjällä. Pesäpalloilijoiden omistaman menestyvän Carlemanin veli Chronos Orden on myös myytävien listalla. Löytyypä listalta myös jääkiekkoon liittyviä nimiä, Overtime Goalin varsa La Luna Birdland ja Jonathan Toewsin mukaan nimetty Tazer, etsivät uutta kotia huutokaupassa.

Kaikkiin huutokaupan varsoihin voi tutustua tästä. Sivuille lisätään kesän aikana tarkemmat esittelyt jokaisesta varsasta, sekä kuvia ja videoita.

Liigajoukkueiden kotikaupungeista on suunnitteilla bussimatkoja Raviliigan varsahuutokauppaan Ypäjälle. Paikan päällä Raviliigan osakkaille järjestetään toimintaa ja sen lisäksi kimppalaiset pääsevät seuraamaan läheltä, kuinka heidän tuleva hevosensa valitaan ja ostetaan.

>> Osuudet ovat myynnissä – osta osuus suosikkijoukkueesi hevosesta


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen