Julius Junttila palaa Kärppien hyökkäykseen

13.6.2017
Julius Junttila palaa Kärppien hyökkäykseen

Julius Junttila pelasi Liigassa viimeksi kaudella 2015–16. (Kuva: Tomi Natri)

Julius Junttila on tehnyt yksivuotisen sopimuksen Kärppien kanssa. Hyökkääjä palaa kasvattajaseuraansa yhden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen.

Kaudella 2016–17 Junttila pelasi Ruotsin pääsarjassa Luleå HF:n paidassa 35 ottelua pisteillä 3+7. Lisäksi tilille kertyi myös kaksi playoffs-ottelua, joissa Junttila merkkautti yhden syöttöpisteen. Nopeajalkainen hyökkääjä pelasi menneellä kaudella myös Suomen A-maajoukkueessa viisi ottelua pisteillä 0+2.

25-vuotias Junttila on edustanut Kärppiä Liigassa 295 ottelun verran pisteillä 81+75. Liigan playoffs-otteluja Junttilalle on kertynyt 61, niissä hyökkääjä on iskenyt pisteet 12+16. Viimeksi mies nähtiin kärppäpaidassa pronssimitaliin päättyneellä kaudella 2015–16. Tuolloin laituri iski 40 otteluun pisteet 15+10.

– Junttila edustaa meidän mottoamme: nopea, vahva ja luotettava kaikin puolin. Olemme etsineet joukkueeseen yhtä pelaajaa ja Julle on ollut ykkösvaihtoehto siitä asti kun selvisi, ettei mies jatka Luulajassa.

– Olemme kiitollisia siitä, että Julle päätti tulla jo vuoden jälkeen Ouluun. Se osoittaa henkistä vahvuutta, sillä päätös ei varmasti ollut helppo. Hienoa, että Julle näkee Kärpät mahdollisuutena kehittyä ja päästä takaisin huipulle, Kärppien päävalmentaja Mikko Manner hehkuttaa.

Junttila itse piti Kärppiä parhaana vaihtoehtona vaikean kauden jälkeen.

– Ei ollut tarkoitus vielä lähteä Luulajasta, mutta vaikean kauden jälkeen tämä oli paras ratkaisu. Tutkimme ulkomaita, mutta Kärpät oli kuitenkin houkuttelevin vaihtoehto. Tavoitteena on nyt pelata täällä huippukausi ja katsoa sen jälkeen mihin matka jatkuu, Junttila kertoo.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen