Otso Rantakari huudatti Hakametsää – Tappara kaatoi KalPan

22.4.2017
Otso Rantakari huudatti Hakametsää – Tappara kaatoi KalPan

Otso Rantakarin voittomaali hullaannutti loppuunmyydyn Hakametsän. (Kuva: Mikko Pylkkö)

Tappara otti finaalisarjan avausvoittonsa, kun KalPa kaatui loppuunmyydyn Hakametsän edessä lukemin 2–1. Intensiivisen ottelun ratkaisijaksi nousi ajassa 58.27 Eero Kilpeläisen yllättänyt puolustaja Otso Rantakari. Palaa ottelukatsauksesta illan tapahtumiin.

Tappara–KalPa 2–1 (0–0, 1–0, 1–1)

>> Seuranta
>> Tilastot
>> Maalikooste

Vierasjoukkue KalPan lievässä hallinnassa mennyt avauserä ei tarjonnut maaleja. Molemmat joukkueet pääsivät kertalleen yrittämään ylivoimalla, mutta Eero Kilpeläinen ja Dominik Hrachovina jatkoivat vakuuttavia esityksiään.

Ottelun avausmaalin näki päivänvalon ajassa 24.00, kun Kristian Kuusela onnistui yllättämään huikeaa kevättä pelaavan Kilpeläisen. Kuuselan viidenteen playoffs-maaliin vahvan esityön tekivät ratkaisevan syötön antanut Jan-Mikael Järvinen ja kapteeni Jukka Peltola. Tappara kiristi selkeästi tahti toiseen erään ja erä menikin selkeästi kotijoukkueen komennossa.

KalPa nousi mukaan voittotaisteluun päätöserän alussa. Moni satapäinen vieraskannattajaryhmä räjähti huutoon ajassa 43.15, kun Jesse Mankinen tasoitti ottelun playoffsien viidennellä osumallaan. Elintärkeään osumaan syöttöpisteet merkkauttivat Jaakko Rissanen ja Joonas Lyytinen. Päätöserän loppu oli synkkä kalpalaisittain. Ensin Juuso Riikola otti kaksiminuuttisen kampituksesta ja tästä selviydyttyään KalPa nappasi vielä joukkuerangaistuksen kuudesta kenttäpelaajasta. Tätä rangaistusta kuopiolaiset eivät enää kestäneet, kun Otso Rantakari iski voittomaalin ajassa 58.27. Puolustajan kevään toiseen playoffs-maaliin syöttöpisteen merkkautti maalivahti Hrachovina.

Lauantain kotivoiton Tappara merkkautti finaalisarjan avausvoittonsa. Ottelusarja on tällä hetkellä KalPalle voitoin 2–1. Neljän finaaliottelu pelataan Kuopiossa maanantaina 24.4. kello 18.30 alkaen.

* * *

Data Group Areena on tällä hetkellä maanantaille loppuunvarattu – seuraa lipputilannetta tästä!


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen