Tapparan Veli-Matti Savinaiselle pelikielto – katso video

21.4.2017

Liigan kurinpitäjä on määrännyt Tapparan Veli-Matti Savinaiselle yhden ottelun pelikiellon torstain KalPa–Tappara-ottelussa tapahtuneesta epäurheilijamaisesta käytöksestä.

Savinainen on pelikiellossa 22.4.2017 Tappara–KalPa-ottelussa.

* * *

Kurinpitopäätös kokonaisuudessaan

Ottelu: KalPa-Tappara
Pelipäivä: 21.4.2017
Peliaika: 60:00

1. Selostus asiasta

KalPa-Tappara-ottelun päätyttyä pelaajien poistuessa kaukalosta Tapparan Veli-Matti Savinaiselle lyö täydellä voimalla mailansa avoimena olevan kaukalon luukun reunaan. Lyönnin seurauksen Savinaisen maila menee rikki ja mailan lapa lentää kaukalon ulkopuolelle osuen kaukalon ulkopuolella olevaa henkilöä.

Linjatuomari on havainnut jäällä tilanteen, jonka seurauksena ottelun erotuomarit tuomitsivat tilanteesta Savinaiselle 20 minuutin käytösrangaistuksen.

Kaukalon laidalla ollut avustava otteluvalvoja on myös nähnyt tilanteen ja raportoinut tilanteen otteluvalvojalle, joka on edelleen ilmoittanut tilanteen päävideotuomarille. Päävideotuomari on asettanut kurinpitokäsittelyyn, koska päävideotuomarin näkemyksen mukaan tilanteesta tulee määrätä ottelurangaistus Savinaiselle.

Kurinpitäjä on kuullut Savinaista tilanteesta.

2. Sovellettavat säännöt ja päätöksen perustelut:

Sääntökirjan säännön 168 mukaan rangaistaan pelaajia epäurheilijamaisesta käytöksestä. Säännön kohdan vi 3 mukaan pelaajalle, joka heilauttaa mailansa katsojaa tai muuta henkilöä kuin vastustajaa kohden, tuomitaan ottelurangaistus.

Otteluvalvojan raportin mukaan Savinainen on lyönyt erittäin voimakkaasti mailansa kaukalon luukun reunukseen. Lyönnin voimakkuuden takia mailan rikkoutuminen on selvää. Savinaisen toiminta on aiheuttanut vaaratilanteen rikkoutuneen mailankappaleiden lentäessä hallitsemattomasti.

Katson, että Savinainen toiminut tilanteessa epäurheilijamaisesti ja rikkonut säännössä 168 tarkoitetulla tavalla katsomossa olleiden katsojien ja käytävällä olleiden henkilöiden koskemattomuutta, joten tilanteesta tulee määrätä ottelurangaistus. Pelikiellon kestoa harkitessa on otettu vastaavista teosta (Nakladal, tapaus 14/2014-2015) määrätyt pelikiellot huomioon. Tilannetta kokonaisuutena arvioiden katson, että yhden ottelun pelikielto on oikea rangaistus tilanteesta.

3. Ratkaisu

Määrään Tapparan Veli-Matti Savinaiselle yhden (1) ottelun pelikiellon. Savinainen on pelikiellossa 22.4.2017 pelattavassa kolmannessa Tappara-KalPa-finaaliottelussa.

4. Muutoksenhaku

Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla kurinpitoryhmälle kurinpitosääntöjen 7 luvun mukaisesti.

5. Päiväys ja allekirjoitus

Hämeenlinnassa, 21. huhtikuuta 2017

Sampo Liusjärvi
Liigan kurinpitäjä


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen