Liiga perjantaina: Tässä taustat pronssipeliin

21.4.2017
Liiga perjantaina: Tässä taustat pronssipeliin

Kevään 2017 pronssimitalit ratkaistaan perjantaina Jyväskylässä, kun JYP ja HIFK ottavat yhteen. Katso joukkueiden kokoonpanomuutokset sekä palaa historiassa taaksepäin joukkueiden aiempiin playoffs-kohtaamisiin.

JYP on tehnyt pari kokoonpanomuutosta sitten semifinaalien seitsemännen ottelun. Puolustuksessa Juuso Vainio pelaa kolmosparissa U18 MM-kisoissa olevan Urho Vaakanaisen tilalla. Juuso Pulli on mukana seitsemäntenä puolustajana. Hyökkäyksessä Mikko Salmio tulee mukaan nelosketjuun ja korvaa Joel Sundin. Juho Olkinuora pelaa JYPin maalilla.

HIFK-hyökkäykseen paluun tekee Joonas Rask, joka pelaa ykkösketjun laidalla. Juhamatti Aaltonen palaa kakkosketjun laidalle ja Arttu Luttinen kolmoseen. Juha Jääskä johtaa nelosketjua. HIFK:n puolustuksesta sivussa ovat Teemu Eronen sekä U18 MM-kisoissa pelaava Miro Heiskanen. Oliwer Kaski ja Juuso Salmi täydentävät pakiston. Kevin Lankinen torjuu HIFK-maalilla.

>> Kokoonpanot

- - -

JYP ja HIFK ovat kohdanneet Liiga-historian aikana playoffs-sarjassa neljästi. Vuonna 1989 JYP pudotti HIFK:n neljännesfinaaleissa voitoin 2-0. Keväällä 1992 joukkueet olivat vastakkain semifinaaleissa ja JYP kaatoi HIFK:n täydessä viiden ottelun sarjassa 3-2. Vuotta myöhemmin joukkueet kohtasivat neljännesfinaaleissa, jolloin JYP oli jälleen parempi voitoin 3-1.

HIFK:n ainoa voitto JYPistä tuli vuosi sitten, kun HIFK nappasi finaalipaikan kaatamalla JYPin semifinaalisarjassa voitoin 4-2. Kotietu piti ottelusarjan viidessä ensimmäisessä kamppailussa, mutta HIFK ratkaisi sarjan kuudennen ottelun 4-0-vierasvoitollaan.


---
Julkaisija: Antti Seppänen