Tässä ovat finaalikaksikon aiemmat playoffs-kohtaamiset

17.4.2017
Tässä ovat finaalikaksikon aiemmat playoffs-kohtaamiset

Tiistaina Tapparan ja KalPan välillä käynnistyvä taistelu Suomen mestaruudesta on joukkueiden neljäs playoffs-sarja Liiga-historian aikana. Muistatko vielä nämä mittelöt?

Tappara isännöi KalPaa keväällä 1989, kun joukkueet olivat vastakkain neljännesfinaaleissa. Runkosarjan neljänneksi sijoittunut Tappara voitti avauksen Tampereella 6-0 Jari Halmeen nollapelillä ja vei nimiinsä myös toisen ottelun maali-iloittelun Kuopiossa lukemin 7-6.

Vuotta myöhemmin semifinaaleissa 0-3-tappiot kokeneet joukkueet kohtasivat pronssiottelussa Tampereella. Tappara vei himmeimmät mitalit 5-3-voitolla Erkki Lehtosen ollessa pronssipelin johtohahmo.

Seitsemän vuotta sitten KalPa isännöi neljännesfinaaleissa runkosarjan kakkosena Tapparaa, joka selvisi kahdeksan parhaan joukkoon 1. kierroksen otteluiden kautta. Tasaisessa sarjassa edettiin kotivoittojen tahtiin neljä ensimmäistä ottelua. Sen jälkeen KalPa voitti ensin kotonaan jatkoajalla 4-3 Sami Kapasen maalilla ja ratkaisi semifinaalipaikan edukseen hakemalla 2-1-jatkoaikavoiton Tampereelta Jussi Timosen ollessa ratkaisija.


---
Julkaisija: Antti Seppänen