Finaalisarjan tulikuumimmat – tässä kärkikymmenikkö

17.4.2017
Finaalisarjan tulikuumimmat – tässä kärkikymmenikkö

Kuva: Timo Hartikainen

Finaalisarjan tulikuumimpien pelaajien lista on julkaistu. Listaan kärjen muodostavat KalPan Janne Keränen ja Eero Kilpeläinen sekä Tapparan Jukka Peltola.

Kokenut playoffs-pelaaja Janne Keränen esiintyy ensimmäisen kerran urallaan Liigan finaalipeleissä. 29-vuotias laitahyökkääjä oli erinomaisessa vireessä jo runkosarjassa ja on takonut ennätyspisteensä myös playoffs-peleissä.

"Liiga-kevään kuumin pelaaja johtaa pudotuspelien pistepörssiä ja pelaa uransa parasta jääkiekkoa. Hieman pehmeänä pelaajana tunnettu Keränen on laittanut itsensä tällä kaudella kunnolla likoon. Ei pelkää seistä maalin edessä maskimiehenä pakkien hakattavana, mistä palkintona Liigan yv-maalitykin titteli."

Eero Kilpeläinen pelasi semifinaalisarjassa JYPiä vastaan kolme nollapeliä torjuntaprosentilla 95,6. Kokeneen 31-vuotiaan maalivahdin näytöt Liigasta ovat erinomaiset, vaikka vääräleuat muutakin ovat yrittäneet todistella.

"Jää sulaa mutta Eero ei. Peittää ja liikkuu erinomaisesti. Löytää myös kakkoskiekot, joissa on mukana aina. Vahvasti kiekolla puolustavan joukkueen selkänoja. Johdatti joukkueensa finaaleihin. Rauhallisen tyylikäs."

Jukka Peltola johdattaa joukkueensa kapteenina kolmatta kertaa finaaleihin. 29-vuotias Peltola tavoittelee urallaan jo 100 playoffs-pelin rajaa. Nousi ratkaisurooliin HIFK-sarjan viidennen ottelun kahdella maalillaan.

"Liigan eliittiä pelipaikasta riippumatta. Voittamisen ja joukkueelle pelaamisen täydellinen esimerkki. Menee väleihin, blokkaa, taistelee sekä myös pystyy ratkaisemaan. Ei ole sattumaa, että Peltola jälleen finaaleissa. Huima soturi."

>> Lue koko tulikuumien lista tästä


---
Julkaisija: Antti Seppänen