Seiskapeli edessä – JYP kaatoi KalPan kolmannen kerran

13.4.2017
Seiskapeli edessä – JYP kaatoi KalPan kolmannen kerran

Synergia-areena torstai-ilta oli hurrikaanipaitojen juhlaa. (Kuva: Jiri Halttunen)

Seiskapeliin! JYP ei suostunut antautumaan, joukkue kaatoi KalPan torstaina kolmannen kerran. Ratkaisuksi muodostui toisen erän tehohetki, jonka aikana Joonas Nättinen ja Juha-Pekka Hytönen osuivat.

JYP–KalPa 4–3 (1–0, 2–2, 1–0)

>> Seuranta
>> Tilastot
>> Maalikooste

Torstain ottelun avausmaali yllätti lähes koko Synergia-areenan. JYP-puolustaja Mikko Kuukka laukoi punaviivalta kotijoukkueen johtoon ajassa 02.01. Osuma oli harvoin maaleja tekevälle puolustajalle playoffsien toinen.

JYPin ja KalPan semifinaalisarja on ollut varsin vähämaalinen. Vähämaalisuus heitettiin romukoppaan toisessa erässä, joka sisälsi lopulta peräti neljä maalia. Kahdesta ensimmäisestä osumasta vastasi vierasjoukkue KalPa. Ensin ajassa 30.03 Jaakko Rissanen tasoitti ja kuusi minuuttia myöhemmin Mikael Seppälä vei KalPan johtoon. Kuopiolaisten molemmat maalit syntyivät siirretyn rangaistuksen aikana.

JYP kuittasi kuitenkin takaisin ottelun ratkaisseella tehohetkellä. Tasoitus syntyi ajassa 37.48, kun Joonas Nättinen iski maalin edestä kiekon verkkoon. Voittomaalin vuoro oli minuutti ja 14 sekuntia myöhemmin, kun kapteeni Juha-Pekka Hytönen huudatti kotiyleisöä.

Päätöserässä molemmat pääsivät kertaalleen yrittämään ylivoimalla ennen kuin JYP onnistui ratkaisemaan ottelun lopullisesti. Osumasta vastasi ajassa 55.51 onnistunut Anssi Löfman. KalPa haki vielä lisämaaleja kuudella kenttäpelaajalla, mutta JYPin puolustus kesti Jussi Olkinuoran johdolla.

Illan tehokkaimmat olivat kahden pisteen iltaa viettäneet Kuukka (1+1) ja virolaishyökkääjä Robert Rooba, joka alusti kotijoukkueen maaleista kaksi. Ottelusarjan kuudes ottelu oli myös ensimmäinen, jossa jompi kumpi joukkueista ei jäänyt nollille.

Ottelusarjan voitot on nyt tasan 3–3. Finaalipaikan ratkaiseva seitsemäs ottelu pelataan Kuopiossa lauantaina 15.4. kello 17.00.

* * *

Data Group Areena täyttyy nopeasti lauantain seiskapeliin – varmista oma paikkasi tästä!


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen