KalPa voiton päässä finaalista – Kilpeläisen vuoro pelata nollapeli

12.4.2017
KalPa voiton päässä finaalista – Kilpeläisen vuoro pelata nollapeli

Data Group Areenan keskiviikko päättyi keltamustiin juhliin. (Kuva: Timo Hartikainen)

KalPa on voiton päässä finaalista. Kuopiolaiset kaatoivat JYPin keskiviikkona Janne Keräsen ja Miikka Pitkäsen maaleilla. Ottelusarjassa jokaisessa ottelussa on nähty nollapeli, tällä kertaa siitä vastasi Eero Kilpeläinen.

KalPa–JYP 2–0 (1–0, 1–0, 0–0)

>> Seuranta
>> Tilastot
>> Maalikooste

Vierasjoukkue JYP aloitti ottelun kahdella rangaistuksella. Toinen näistä kostautui, kun KalPa siirtyi ajassa 05.37 ylivoimalla 1–0-johtoon. Voittomaaliksi jääneen osuman iski playoffsien neljännen osumansa tehnyt Janne Keränen. Seisemän ottelun maalittoman putkensa päättäneen Keräsen osuman alusti Joonas Lyytinen.

KalPa tuplasi johtonsa toisessa erässä, kun 20-vuotias Miikka Pitkänen huudatti Data Group Areenan yleisöä ajassa 34.30. Osuman alustivat liigauransa ensimmäisen playoffs-pisteensä merkkauttanut Eetu Luostarinen ja Arttu Ilomäki. Päätöserän videotarkistusta lähemmäksi JYP ei päässyt.

Ottelusarjasta erikoisen tekee se, että jokaisessa viidessä ottelussa jompi kumpi joukkueista on jäänyt maaleitta. Tällä kertaa nollapelistä vastasi KalPan Eero Kilpeläinen. Kilpeläinen torjui playoffsien neljännen nollapelinsä eteen yhteensä 23 kertaa.

KalPa johtaa semifinaalisarjaa nyt voitoin 3–2. Finaalipaikka on kuopiolaisille ensimmäisen kerran katkolla kuudennessa semifinaaliottelussa torstaina 13.4. kello 18.30.

* * *

Synergia-areena täyttyy kuudennessa semifinaaliottelussa ääriään myöten täyteen – varmista paikkasi tästä!


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen