Maalivahdit miehittivät viikon tulikuumien kärjen

10.4.2017
Maalivahdit miehittivät viikon tulikuumien kärjen

Eero Kilpeläinen (vas.) ja Dominik Hrachovina muodostavat viikon tulikuumimpien pelaajien kärkikaksikon. (Kuva: Atte Rissanen / Timo Savela))

KalPan Eero Kilpeläinen on rankattu Liiga-viikon tulikuumimmaksi pelaajaksi. Listan kärkikolmikkoon sijoittuvat lisäksi Tapparan Dominik Hrachovina ja HIFK:n Roope Hintz.

31-vuotias Eero Kilpeläinen pelaa viidettaä kauttaan playoffs-peleissä. Yli 500 runkosarjapelin mies on osoittanut playoffseissa, mitä kokemus merkitsee. Playoffsien avainluvut kertovat olennaisen: päästettyjen maalien keskiarvo 0,60, torjuntaprosentti 97,4.

"Nollasi JYPin täysin kahdessa ensimmäisessä ottelussa, eikä ole näyttänyt merkkiäkään irvileukojen huhuamasta sulamisesta. Maalimäärät ovat pysyneet semifinaalisarjassa pieninä, joten Kilpeläisen tulikuumaa torjuntavirettä vaaditaan tiukkojen pelien kääntymisessä KalPan voitoiksi. Torjuntatyöskentely näyttää todella helpolta."

22-vuotias tshekkiläisvahti Dominik Hrachovina kantoi päävastuuta sarjakärjen maalilla jo runkosarjassa. Neljän ottelu voittoputki (torjuntaprosentti 97,6) katkesi lauantain tappiopelissä. Vankka luotto Tapparan ykkösvahtina.

"Viikon kolmen ottelun saldona kaksi voittoa ja yksi nollapeli. Rikkoi torstaina Liigan playoffs-ennätyksen pitämällä maalinsa puhtaana yhtäjaksoisesti yli 233 minuuttia. Maalivahtityöskentelystä ei Tapparan eteneminen pudotuspeleissä jää kiinni Hrachovinan ollessa askissa."

Roope Hintz on ollut HIFK:n ykköshyökkääjä playoffseissa. 20-vuotias sentteri on vakuuttanut Tappara-sarjassa myös aloittajan taidoillaan. Hintz on kahminut semifinaalisarjassa aloituksia yli 70 prosentin teholla.

"Pystyy pitämään kiekkoa pitkiä aikoja vahvan peliasentonsa ja luistelunsa ansiosta. Ei arkaile kontakteissa, vaan näyttää viihtyvän pudotuspelien kiihkeässä sykkeessä. Jo yhdeksän pistettä kasassa."

>> Lue koko tulikuumien lista tästä


---
Julkaisija: Antti Seppänen