KalPa kaatoi JYPin toistamiseen – Eero Kilpeläiselle jälleen nollapeli

7.4.2017
KalPa kaatoi JYPin toistamiseen – Eero Kilpeläiselle jälleen nollapeli

Synergia Areenan perjantai-illan ykkösnimi oli Eero Kilpeläinen. (Kuva: Jiri Halttunen)

KalPa nollasi JYPin perjantaina toistamiseen Tommi Jokisen, Jesse Mankisen ja Jyri Junnilan maaleilla lukemin 0–3. Kuopiolaisten viimeisena lukkona oli jälleen nollapelin torjunut Eero Kilpeläinen. Palaa ottelukatsauksesta tapahtumiin.

JYP–KalPa 0–3 (0–0, 0–1, 0–2)

>> Tilastot
>> Maalikooste

JYPin ja KalPan toisen semifinaaliottelun avauserä jäi hyvistä paikoista huolimatta maalittomaksi. JYP sai tosin kiekon kertaalleen maaliin. Osuma kuitenkin hylättiin videotarkistuksen jälkeen, koska summeri ehti soimaan ennen kuin kiekko ylitti maaliviivan.

Toisessa erässä nähtiin myös hyväksytty maali. Tästä vastasi ajassa 20.41 upealla laukauksella vierasjoukkueen johtoon vienyt Tommi Jokinen. Voittomaaliksi jäänyt osuma oli Jokiselle playoffsien kolmas.

KalPa onnistui vielä päätöserässä kahdesti. Ajassa 48.31 Jesse Mankinen osui pitkän ylivoimapyörityksen päätteeksi. Mankisen kolmannen playoffs-osuman alustivat Janne Keränen ja Jaakko Rissanen. Lopullisen niitin JYPin voittohaaveille iski ajassa 57.39 tyhjään maaliin osunut Jyri Junnila. Junnilan playoffsien toisen osuman pohjusti Sami Mutanen.

Kuopiolaisten toisen voiton ykkösmies oli maalivahti Eero Kilpeläinen. Kilpeläinen torjui nollapelin eteen ottelussa yhteensä 21 kertaa. Nollapeli oli maalivahdille koko kauden seitsemäs ja playoffsien kolmas. Huippuvireinen Kilpeläinen on pitänyt maalinsa puhtaana nyt yhtäjaksoisesti 199 minuuttia ja 27 sekuntia.

KalPa johtaa semifinaalisarjaa voitoin 2–0. Ottelusarjan kolmas ottelu pelataan Kuopiossa lauantaina 8.4. kello 17.00.

* * *

Kuopiossa playoffs-huuma on kovimmillaan – varmista paikkasi Data Group Areenalle tästä!


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen