KalPa kaatoi Pelicansin toistamiseen – Janne Keränen jälleen sankarina

24.3.2017
KalPa kaatoi Pelicansin toistamiseen – Janne Keränen jälleen sankarina

Hyökkääjä Janne Keränen on ratkaissut ottelusarjan molemmat kohtaamiset. (Kuva: Tomi Natri)

KalPa kaatoi Pelicansin perjantaina toistamiseen jatkoajalla. Jatkoaikasankarina oli jälleen kuopiolaisten hurjavireinen hyökkääjä Janne Keränen. Palaa illan tapahtumiin ottelukatsauksesta.

Pelicans–KalPa 2–3 JA (1–1, 0–1, 1–0, 0–1)

>> Tilastot
>> Maalikooste

Kotijoukkue Pelicans tuli vahvasti avauserään. Turkoosipaidat siirtyivät ottelussa johtoon jo kolmen minuutin ja 46 sekunnin pelaamisen jälkeen, kun maalijyvän löytänyt Kimi Koivisto osui. Hienon ylivoimamaalin alustivat Iikka Kangasniemi ja Miska Siikonen. Pelicans ehti olemaan johtoasemassa reilut kymmenen minuuttia. Pelicansin Mikko Kousa joutui pysäyttämään KalPan hyökkäyksen rangaistuslaukauksen arvoisesti. Janne Keränen ei jättänyt tilaisuutta käyttämättä ja tasoitti ottelun taukolukemiksi 1–1.

Jäähyjen sävyttämässä toisessa erässä osui ainoastaan KalPa. Jesse Mankinen vei playoffs-kevään avausosumallaan kuopiolaiset johtoon ajassa 26.45. Osumaan syöttöpisteet merkkauttivat kokoneet Jussi Timonen ja Keränen. Toinen erä oli selkeästi KalPan, mutta Pelicans säästyi lisäosumilta.

Päätöserässä Pelicans haki raivoisasti tasoitusmaalia ja sellainen lopulta myös syntyi. Ylivoimapelin päätyttyä Koivisto osui jälleen. Ajassa 55.03 syntynyt osuma oli lähes toisinto avauserän maalista. Pisteille pääsivät myös Vili Sopanen ja toisen syöttönsä merkkauttanut Kangasniemi. Ratkaisurooliin noussut Koivisto (2+0) on iskenyt kahdessa playoffs-ottelussa jo kolme maalia!

Tällä kertaa ei ratkaisun löytämiseksi ei tarvittu yli 90 minuutin ottelua. Ratkaisu syntyi ajassa 62.16, kun Keränen iski maalin edestä kiekon ohi Karri Rämön. Osuman alusti Jaakko Rissanen. Keränen on iskenyt kahdessa Pelicans-pelissä hulppeat neljä (3+1) pistettä.

KalPa johtaa ottelusarjaa nyt voitoin 2–0. Ottelusarjan kolmas ottelu pelataan Kuopiossa lauantaina 25.3. kello 17.

* * *

Data Group Areena täyttyy lauantaille kovaa vautia – osta lippusi playoffs-tunnelmaan tästä!


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen