”Pitää hiekoittaa joka puolelle jäätä” – tässä playoffsien ennakkotunnelmia

19.3.2017
”Pitää hiekoittaa joka puolelle jäätä” – tässä playoffsien ennakkotunnelmia

Playoffs-valmentajat yhteiskuvassa: Antti Pennanen (vas.), Pekka Virta, Marko Virtanen, Petri Matikainen, Jussi Tapola, Karri Kivi, Antti Törmänen ja Ari-Pekka Selin. (Kuva: Tomi Natri)

Liigan sunnuntain tapahtumassa palkittiin kauden parhaat pelaajat. Tiistaina käynnistyvien neljännesfinaalien joukkueet olivat myös esillä. Lue, mitä illan aikana sanottiin.

– Ulos kun katsoo, niin räntää tulee. Ei tämä nyt niin hyvältä tunnu, mutta ehkä sitten jossain vaiheessa. Eiköhän tämä kauden päättyminen 1. kierroksella ollut joukkueellemme ihan ansaittu päätös, Veikkauksen Kultaisella kypärällä palkittu Kärppien Mika Pyörälä kertoi.

– Toivottavasti, Pyörälä vastasi arvoituksellisesti kevään mahdolliseen jatkumiseen maajoukkuetehtävissä.

– Runkosarja oli joukkueelta ylä- ja alamäkeä. Viihdyttävyys on yksi osa peliäni, yleisöäänestyksessä kauden viihdyttävimmäksi pelaajaksi valittu HIFK-puolustaja Joe Finley kertoi.

– JYP on hyvä testi ihan alkuun. Meillä on hyvä paketti nuoria ja kokeneita pelaajia, kuten JYPilläkin, HPK-päävalmentaja Antti Pennanen latasi uskoa tulevaan.

– Meillä oli hyvä, nousujohteinen kevät. Pitää muistaa, että lähdetään tasaviivalta kamppailemaan. Pitää pystyä vastaamaan HPK:n suunnanmuutospelaamiseen, JYPin Tuomas Pihlman pohti keinoja neljännesfinaalisarjan voittamiseen.

– Alkukausi oli hakemista, mutta löysimme sitten paikkamme kauden aikana. Saatiin kausi tolalleen. Playoffseissa yhdenkin tehdyn ylivoimamaalin ja hyvän alivoimapelin merkitys korostuu – kuten myös hyvä maalivahtipeli, erikoistilannepelaamisestaan Hopealuistin-palkinnon pokanneen JYPin urheilujohtaja Jukka Holtari tiivisti.

– Ei kai siihen (tasonnousuun) mitään erikoisia hommia ole tehty. Kovasti töitä, pistepörssin voittaja Henrik Haapala yllätti. Haapala tuplasi piste-ennätyksensä tällä kaudella.

– Neljännesfinaalit ovat hieno mahdollisuus. Kyllähän tähän altavastaajana lähdetään. Jos nyt jotain tästä kaudesta saataisiin, KalPa-valmentaja Pekka Virta yritti heittää ennakkosuosikin viittaa Pelicansille.

– On se veijari, todellinen veijari. 140 pistettä ja ainakin 60 pistettä enemmän keräsivät runkosarjassa kuin me, Pelicansin päävalmentaja Petri Matikainen viskasi pallon takaisin.
– Pelsu on sitkeä ja piskuinen. Ja Pekka on ylivoimainen valmentaja tässä sarjassa. Ei ole sellaista nähty, eikä tulla näkemään, Matikainen jatkoi.

– Äijä puhuu asiaa. Tiedetään, mitä tuleman pitää. Katsotaan, kuka viheltelee mihin suuntaan ja kuka putoaa mihin aikaan, Virta sivalsi.

– Pitää h….sti hiekoittaa joka puolelle jäätä. Valtava luotto on, että kasvetaan sarjan voittajaksi ja siihen mitä se vaatii, Matikainen päätti.

– Tehopörssiä on tullut tällä kaudella seurattua jopa enemmän kuin pistetilastoa. Ei ole tarvinnut viettää aikaa sairastuvalla, Matti Keinonen -palkinnon voittanut TPS:n Jasper Lindsten nosti yhden elementin kauden menestykselleen.

– Hän on tervepäinen nuori jätkä, joka haluaa kehittyä ja jolla on mielettömän hyvät lahjat. Hän on erittäin monikäyttöinen pelaaja, TPS-kapteeni Tomi Kallio arvioi Lindsteniä.

– 90-luvun lopun kohtaamiset, varsinkin finaalisarjan HIFK:ta vastaan (1999) muistan aina. Se on kovin sarja, jonka olen ikinä pelannut. Fyysistä kiekkoa pelattiin täysin eri tavalla kuin nykypäivänä. Mailaa, kyynärpäätä ja polvea sai käyttää, Kallio muisteli uransa alkuvuosien playoffs-sarjaa lähes 20 vuoden takaa.

– TPS:llä on kaikki paineet. Meillä on vain voitettavaa, mutta tavoitteena on vain mestaruus – kuten aina HIFK:lla. Kärpät-sarja osoitti, että pystymme voittamaan. Meillä on vastassa muun muassa sarjan paras pakki, Henrik Tallinder, HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen ennakoi tulevaa TPS-sarjaa.

– Kyllähän tässä iässä pelataan tyylillä, että viimeisiä pelejä viedään. On löydettävä uusia konsteja inspiraation löytymiseksi, Tomi Kallio pohti.

– Ei maalinteko ole minulle uusi juttu. Olen aikaisemminkin osannut niitä tehdä. Toki tässä oli sellainen puolentoista – kahden vuoden tauko, ettei niin hyvin uponnut. Hienoa, että se 30 maalia rikkoutui viimeisessä pelissä, maalikuninkaan Honkavaara-palkinnon voittanut Veli-Matti Savinainen sanoi.

– Viisi vuotta olen Savinaista koutsannut. Bonnier-palkinto siitä pitäisi antaa, kun selvisin siitä hengissä, Ilves-päävalmentaja Karri Kivi kuvaili suhdettaan kauden Tappara-Ilves-otteluissa kovaa jälkeä tehneeseen maalikuningas Savinaiseen.

– Porin kaupungin avainta ei enää hallustani löydy. Iso meriitti ei ole olla vuoden positiivisin porilainen, mutta olen toki ylpeä siitä, Kivi palasi vielä lauantaina päättyneeseen playoffs-sarjaan Ässiä vastaan.

– Tampereen paikallissarjasta playoffseista minulla on omia kokemuksia keväältä 1990. Mutta meillä on Tapparalle yllätys neljännesfinaaleihin, kun kotipelimme siirretään Sorsapuistoon, jossa ainakaan (Henrik) Haapala ei viihtynyt meitä vastaan, Karri Kivi ennakoi tulevan aprillipäivän hengessä.
– Jos emme pääse suoritustason rajoille tai ylitä itseämme, sarja on taputeltu.

– Koko kaupunki menee hulluille päiville. Kaikilla on hyvä fiilis ja kova into. Meidän pitää saada samaa hurmosta aikaan kuin mitä Ilveksellä on, Tappara-kapteeni Jukka Peltola ennakoi.

– Tämä on hieno kunnia. Hirveästi ei näitä henkilökohtaisia palkintoja ole tullut. Kateellinen olen kuitenkin näille herroille, jotka pääsevät taistelemaan siitä kaikkein himoituimmasta. Mutta toivottavasti itselle niitä mestaruuksia tulee vielä lisää, Oksanen-palkinnon runkosarjan parhaana pelaajana vastaanottanut Mika Pyörälä kertoi.


---
Julkaisija: Antti Seppänen