Ilves jatkoajalla voittoon – Ässien kausi ohi

18.3.2017
Ilves jatkoajalla voittoon – Ässien kausi ohi

Ilves ratkaisi paikan kevään neljännesfinaaleissa kaatamalla Ässät lauantaina 1-0 Aleksi Mustosen jatkoaikamaalilla. Ilves pelaa seuraavalla playoffs-kierroksella Tapparaa vastaan.

Lauantain ottelu eteni maalittomana koko varsinaisen peliajan. Ässät hallitsi laukauksia niukasti 58-54. Kummankin joukkueen maalivahdit pelasivat erinomaisen ottelun: Antti Lehtonen Ilves-maalilla torjui varsinaisella peliajalla 33 kertaa, Ässien Andreas Bernard 36 kertaa.

Jatkoajalla Ilveksen taistelu palkittiin. Arto Laatikainen syötti Michael Keräselle, joka löysi keskeltä Aleksi Mustosen. 21-vuotias laitahyökkääjä jatkoi kiekon suoraan syötöstä, ja kiekko meni jäitä pitkin ohi Bernardin. Maali oli Mustosen uran ensimmäinen Liigan playoffs-peleissä.

Ilves pelaa neljännesfinaaleissa ensimmäisen kerran sitten kevään 2011. Neljännesfinaalisarja Tapparaa vastaan käynnistyy tiistaina. Ilves ja Tappara ovat kohdanneet playoffseissa kaikkiaan viitenä keväänä. Viimeksi joukkueet olivat vastakkain 16 vuotta sitten, keväällä 2001. Silloin Ilves hävisi Tapparalle semifinaalisarjassa.

Ässät – Ilves 0-1 JA (0-0, 0-0, 0-0, 0-1)
>> Seuranta
>> Tilastot

Ilves jatkaa neljännesfinaaleihin voitoin 2-1.


---
Julkaisija: Antti Seppänen