Liiga perjantaina: Ennätys uudelle kymmenelle?

17.2.2017
Liiga perjantaina: Ennätys uudelle kymmenelle?

JYP hakee Ässiä vastaan jatkoa voittoputkelleen puolustaja Nolan Yonkmanin johdolla. (Kuva: Tomi Vastamäki)

Liigan perjantain kierroksella jännitystä riittää kolmella paikkakunnalla. Kuopiossa pelataan Savon herruudesta KalPan ja Jukurien välillä. TPS:n ja HIFK:n kohtaamisissa vierasjoukkue on ollut tällä kaudella vahvoilla. Porissa Ässiä vastaan pelaava JYP hakee parannusta ennätykselliseen vierasvoittoputkeensa. Lue taustat illan kierrokselle.

"Pelikansa ei siis luota mikkeliläisten yhtäkkisen tehokkuuden jatkumiseen… Onko ailahtelevasta viisikkopelistä vastaamaan TPS:n tasaisen laadukkaalle tekemiselle… SaiPasta hankitulla Hamiltonilla on kuitenkin niin paljon hyökkäyspään potentiaalia, että kokonaisuutena TPS vahvistui… Tiistaina Juhamatti Aaltonen osui taas. Uuden tehojakson alku? … Porissa vieraileva JYP ei ole päästänyt helmikuussa yhdessäkään pelissä yli yhtä maalia…"

>> Lue Veikkauksen ennakko illan kuumalle kierrokselle

- - -

KalPa (3) - Jukurit (11) | Kokoonpanot

KalPa on jäänyt neljässä edellisessä ottelussaan ilman kolmen pisteen voittoa ja kärsinyt jaksolla neljä tappiota. Jukureilla on alla kaksi voittopeliä, viimeisin tiistailta Lukkoa vastaan.

Savon herruudesta on pelattu tällä kaudella viidesti ja jokaisella kerralla kotijoukkue on voittanut. Voitot ovat Jukurien eduksi 3-2.

TPS (2) - HIFK (9) | Kokoonpanot

TPS hävisi edellisen ottelunsa Ässille vieraskentällä. Neljästä viimeisestä kotipelistä on tullut kaksi voittoa ja kaksi tappiota. HIFK hävisi tiistaina kotonaan Ilvekselle. HIFK:n seitsemän ottelun saldo on yksi voitto ja kuusi tappiota.

Syyskauden kolmessa kohtaamisessa voitot menivät TPS:n eduksi 2-1. Kaikki pelit päättyivät vierasvoittoon.

Ässät (7) - JYP (4) | Kokoonpanot

Ässät on kolmen ottelun pisteputkessa, jolta on tullut kaksi voittoa. Seitsemästä viimeisestä kotipelistä joukkue on napannut viisi voittoa. JYPin voittoputki on viiden ottelun mittainen. Vieraspelien yhdeksän ottelun voittoputki varsinaisilla peliajoilla on Liigan ennätys.

Joukkueet kohtasivat syyskaudella kolmesti. Ässät voitti Porissa ja Jyväskylässä (5-4 ja 3-0), JYP kerran Jyväskylässä (3-2).


---
Julkaisija: Antti Seppänen