Metsälinnan perheelle #Erätauko arjesta – ikimuistoinen ilta liigaottelussa

16.2.2017
Metsälinnan perheelle #Erätauko arjesta – ikimuistoinen ilta liigaottelussa

11-vuotias Riina tiputti tiistaina aloituskiekon Jarkko Maliselle ja Tapio Laaksolle. (Kuva: Vesa Koivunen)

Sylva ry, HIFK ja Liiga tarjosivat taistelun syöpää vastaan voittaneelle Metsälinnan perheelle erätauon arjesta. Perhe oli tiistaina HIFK–Ilves-ottelun kunniavieraana. Illan kohokohtana 11-vuotias Riina pääsi tiputtamaan ottelun avauskiekon

Espoossa asuvan Metsälinnan perheen arki muuttui muutama vuosi sitten, kun perheen yksi kolmesta tyttärestä sairastui syöpään. Nyt syövän voittanut Riina voi hyvin, tyttö otti kaiken ilon irti tiistain vierailusta Nordiksella.

– Aloituskiekon tiputtaminen jännitti kovasti, onneksi se meni hyvin. Pelaajat olivat mukavia minulle. Seuraan jääkiekkoa jonkun verran kaverien kanssa televisiosta, paikan päällä en ole usein käynyt. Erityisesti maalien jälkeinen riemu ja juhlinta kiehtoo lajissa. Peliin pääseminen oli mukava yllätys, Riina Metsälinna kertoo.


Metsälinnan perhe poseerasi #Erätauko-kyltin kanssa jäällä ennen ottelun alkua.

Perheen merkitys taistelussa syöpää vastaan on valtava. Riinan upeasta tukiverkostosta olivat tiistain ottelussa paikalla äiti Monika sekä sisarukset Oona ja Iisa.

– Taistelu syöpää vastaan vaatii koko perheen voimavarat. Ei kukaan tällaista halua, mutta silloin on selvittävä niillä korteilla mitä on. Tälläiset pienet tauot normaaliin arkeen ovat tervetulleita. Onneksi Riina on kuitenkin nyt terve ja olemme päässeet enemmän kiinni normaaliin arkeen.

– Ilolla olen seurannut Sylvan esille tuomaa sanomaa. Upeaa nähdä myös, että liigaseurat ovat lähteneet mukaan tärkeän asian puolesta. Syöpä tuo perheeseen paljon huonoa, mutta on myös hyvää. Olemme saaneet tämän matkan aikana paljon uusia ystäviä ja kokemuksia erilaisten tapahtumien myötä, Monika Metsälinna avaa taistelua.


Oona, Monika, Riina ja Iisa nauttivat Nordiksen tunnelmasta.

– Tosi hienosti ovat Liiga ja liigaseurat lähteneet meidän kampanjaan mukaan. Lapsilta ja perheiltä on tullut paljon kiitosta, kun pystymme järjestämään tällaisia elämyksiä. Lapsi ei syöpähoitojen aikana liiku juuri kuin kodin ja sairaalan väliä. Muistan hyvin, kun lapset ovat muistelleet näitä arjen erätaukoja vielä vuosienkin jälkeen, Sylva ry:n toimintaterapeutti Anna-Elina Rahikainen hehkuttaa.

* * *

Liiga ja liigaseurat ovat mukana tukemassa Sylva ry:n Erätauko-kampanjaa. Tarjoa sinäkin erätauko syöpään sairastuneelle lapselle ja hänen perheelleen lähettämällä viesti ERÄTAUKO numeroon 16499 (10€).


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen