Liigan analytiikkapalvelu jo valmiina playoffseihin – katso uudet ominaisuudet!

16.2.2017
Liigan analytiikkapalvelu jo valmiina playoffseihin – katso uudet ominaisuudet!

Tällä kaudella lanseerattu Liigan analytiikkapalvelu tarjoaa nyt uusia, upeita ominaisuuksia. Käytössä on muun muassa ennustavia playoffs-vertailuja, joista on apua myös vedonlyöjille.

Ottelut-sivulta löytyy tulevien otteluiden päättymistodennäköisyyksiä sekä sarjataulukko, joka ennustaa otteluiden lopputulokset kauden loppuun asti. Ottelut-sivulle on myös lisätty playoffs-kaavio, joka visualisoi ennusteet voittajajoukkueista.

Analytiikkapalvelun Joukkue-sivu on kokonaan uudistettu. Siellä voi tarkastella yksittäisen joukkueen tilastoja ja tunnuslukuja sekä vertailla kahden joukkueen keskinäisiä tilastoja.

– Miten HPK:n ylivoimapeli on toiminut Lukkoa vastaan kaudella 2015–16?
– Kuka on ollut Pelicansin tehokkain pelaaja tällä kaudella SaiPaa vastaan?

Ennusteista uusia välineitä vedonlyöntiin

Palvelussa esitetyt arviot tulevista otteluista perustuvat joukkueiden välisten voimasuhteiden arviointiin. Voimasuhteiden laskennan lähtötasona on syyskuu 2015, jolloin kaikille joukkueille on asetettu sama voimaluku. Sen jälkeen voimaluvut ovat eläneet ottelu ottelulta tilastollisella mallilla, joka perustuu vastakkain olevien joukkueiden voimalukujen suhteeseen.

Vertailussa suuremman voimaluvun joukkue on aina ottelun ennakkosuosikki. Voitto kasvattaa joukkueen voimalukua ja tappio pienentää sitä. Tasapeli voi vähentää ennakkoon vahvemman joukkueen voimalukua. Voitto kasvattaa joukkueen voimalukua sitä enemmän, mitä heikompi joukkueen voimaluku on suhteessa vastustajaan.

Tuleville otteluille on laskettu päättymistodennäköisyydet (kotivoitto, tasapeli tai vierasvoitto). Arvio perustuu joukkueiden tämänhetkiseen voimasuhteeseen.

Miltä näyttää sarjataulukko jatkossa?

Ennustetussa sarjataulukossa on esitetty todennäköisin sarjan lopputulos runkosarjan päättyessä. Taulukossa joukkueet on järjestetty lopullisen arvioidun sijoituksen mukaan, joukkueen todennäköisellä pistemäärällä sekä vaihteluvälillä, jolle lopullinen pistemäärä asettuu 95%:n todennäköisyydellä. Ennustettu sarjataulukko perustuu joukkueiden välisten voimasuhteiden todennäköisen kehityksen pohjalta rakennettuun simulointimalliin.

Miten todennäköisyydet pätevät playoffs-ottelussa?

Ennustetussa playoffs-kaaviossa on esitetty yksittäinen, todennäköisin toteutuma ennustetun sarjataulukon perusteella. Kaavioon on poimittu todennäköisimmät otteluparit kullakin playoffs-kierroksella ja parin voittotodennäköisyydet.


>> SIIRRY ANALYTIIKKAPALVELUUN TÄSTÄ <<

Näe, miten numerot heräävät eloon lätkäintoilijoiden käsissä! Evolvitin Tommi Nyberg ja Mika Pohjola ovat mukana Ruudun 4. erä –ohjelmassa torstaina 16.2. klo 21 alkaen!


- - -

Liigan joulukuussa lanseerattu analytiikkapalvelu herättää numerot eloon uudella tavalla. Käyttäjä voi itse parilla hiiren napsautuksella räätälöidä, mitä tietoa haluaa nähdä. Tuloksena syntyy graafisia esityksiä pelaajista, joukkueista tai yleisömääristä, sekä pelaajakohtaisia laukaus- ja maalikarttoja.

Palautteesi on meille tärkeä, sillä analytiikkapalvelun toimivuutta sekä käyttäjäystävällisyyttä parannetaan käyttäjiltä saadun palautteen pohjalta. Käyttökokemuksesi voit lähettää osoitteeseen LiigaTilastot@evolvit.fi

Keskustele palvelusta somessa hashtagilla #LiigaTilastot.


---
Julkaisija: Antti Seppänen