Ilvekselle elintärkeät pisteet – HPK:lle Hämeen herruus

14.2.2017
Ilvekselle elintärkeät pisteet – HPK:lle Hämeen herruus

Ilveksen Otto Koivula oli Nordiksen tiistai-illan ykkösnimi. (Kuva: Vesa Koivunen)

Kevään tuntua! Tiistain voittajat olivat elintärkeät pisteet ottanut Ilves, Hämeen herruuden napannut HPK, jatkoajalla juhlinut Jukurit, tappioputkensa katkaissut KooKoo, hurjalla alulla pisteet hakenut Kärpät ja kärkikamppailun vienyt Tappara. Palaa illan tapahtumiin kierroskatsauksesta.

HIFK–Ilves 1–4 (0–1, 1–1, 0–2)

Ilves haki tiistaina elintärkeät pisteet Helsingistä. Kolmen pisteen myötä tamperelaiset pitivät playoffs-haaveensa elossa. Illan ykkösnimeksi kohosi Ilveksen 18-vuotias hyökkääjä Otto Koivula kahdella maalillaan. Ilvekseltä nimensä maalintekijätilastoon saivat myös kolmannessa perättäisessä ottelussa osunut Teemu Rautiainen (1+1) ja kauden avausmaalinsa tehnyt Jarkko Parikka. HIFK:n ainokainen oli Juhamatti Aaltosen käsialaa. Ilveksellä on matkaa viimeiseen playoffs-paikkaan viisi pistettä.

>> Tilastot
>> Maalikooste

HPK–Pelicans 4–3 VL (0–1, 0–1, 3–1, 0–0, 1–0)

HPK esitti tiistaina huikean kirin ja nappasi haltuunsa Hämeen herruuden. Pelicans karkasi Hämeenlinnassa kolmen maalin karkumatkalle Aleksi Rekosen, Vili Sopasen ja Juhani Tyrväisen maaleilla. Kerho ei kuitenkaan luovuttanut, hämeenlinnalaiset iskivät ottelun tasoihin ainoastaan neljässä minuutissa 12 sekunnissa. HPK:n tehohetken maalintekijät olivat kahdesti osunut Niklas Hagman ja kertalleen verkkoa heiluttanut Harri Kainulainen, jolle maali oli liigauran ensimmäinen. Voittomaalikilpailussa HPK korjasi potin Teemu Turusen ja Joonas Lehtivuoren maaleilla. HPK:n ja Pelicansin kauden keskinäisissä kohtaamisissa HPK vei voitot 3–1 ja pisteet 8–4.

>> Tilastot
>> Maalikooste

Jukurit–Lukko 4–3 JA (0–1, 1–1, 2–1, 1–0)

Jukurit kaatoi Lukon viimeisistä playoffs-paikoista taistelevien joukkueiden kohtaamisessa. Raumalaiset johtivat ottelua Mikkelissä kolmesti Toni Koiviston (1+2), Peter Tiivolan (1+1) ja Keaton Ellerbyn maaleilla. Sisukas Jukurit kuitenkin punnersi kotiyleisön riemuksi kolmesti tasoihin Zach Budishin (1+1), Henrik Koiviston (1+1) ja Joonas Kalliolan osumilla. Jatkoaikaa ehdittiin pelata vain 20 sekuntia, kun Jukurien Miika Koivisto (1+1) ampui voittomaalin. Toisella perättäisellä voitolla Jukurit kavensi eron viimeiseen playoffs-paikkaan enää kahteen pisteeseen. Tappion myötä neljä pistettä playoffs-paikasta olevan Lukon kolmen ottelun voittoputki tuli päätökseensä Mikkelissä.

>> Tilastot
>> Maalikooste

KooKoo–Sport 4–2 (1–1, 1–0, 2–1)

KooKoo katkaisi tiistaina neljän ottelun tappioputkensa, kun Sport taipui Lumon Areenalla lukemin 4–2. Kouvolalaisten voiton takuumiehet olivat kolmen pisteen iltaa viettäneet Juha-Pekka Haataja (1+2) ja Niko Tuhkanen (1+2). Maalinteossa KooKoolta onnistuivat myös heti ensimmäisessä ottelussaan osunut Panu Mieho ja voitto-osuman iskenyt Oscar Eklund. Sport pysyi kotijoukkueen mukana kolmannen erän alkuun asti Aleksi Laakson ja Matti Lambergin maaleilla. Tappiosta huolimatta Sport säilytti kymmenennen sijansa. KooKoolla on matkaa viimeiseen playoffs-paikkaan seitsemän pistettä.

>> Tilastot
>> Maalikooste

SaiPa–Kärpät 3–5 (0–3, 1–1, 2–1)

Kärppien hurja alku takasi Lappeenrannasta täydet kolme pistettä. Oululaiset johtivat ottelua ajassa 06.18 jo lukemin 0–3. Avauserän pikamaaleista vastasivat rangaistuslaukauksesta osunut Niklas Olausson, Ville Leskinen ja John Albert. Kärpiltä osuivat vielä illan toisen maalinsa tehnyt illan ykkösnimi Leskinen (2+1) ja Mikko Lehtonen. Myös SaiPa pääsi maalien makuun, lappeenrantalaisista parhaalla pelipäällä oli pisteet 2+1 iskenyt Tero Koskiranta. Voitto oli Kärpille viides kuuteen viime otteluun. Liigan jumbopaikalle juuttuneelle SaiPalle tappio oli puolestaan viides viimeiseen kuuteen otteluun.

>> Tilastot
>> Maalikooste

Tappara–KalPa 4–3 (2–2, 2–1, 0–0)

Tappara nappasi täydet kolme pistettä illan kärkiottelusta. Vierailija KalPa johti ottelua kahdesti, mutta kirvesrinnat kirivät tuttuun tyyliin rinnalle ja lopulta ohi. Tapparan illan maalitykki oli kaksi osumaa viimeistellyt Teemu Nurmi. Nurmen lisäksi kotijoukkueelta tolppien väliin osuivat kapteeni Jukka Peltola ja voittomaalin toisen erän lopussa iskenyt Sebastian Repo. Hyvä ottelu ei tuottanut tällä kertaa KalPalle pisteitä. Kuopiolaisista maalintekijätilastoihin pääsivät illan avausmaalista vastannut Alexander Ruuttu sekä ylivoimalla osuneet Joonas Lyytinen ja Jesse Mankinen. Voitolla Tappara kasvatti sarjajohtonsa jo yhdeksään pisteeseen. Kolmantena olevalla KalPalla on matkaa toiseen sijaan kolme pistettä.

>> Tilastot
>> Maalikooste


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen