Pelicans nollasi Sportin – Liigassa neljän nollapelin ilta

11.1.2017
Pelicans nollasi Sportin – Liigassa neljän nollapelin ilta

Pelicansin Vili Sopanen iski keskiviikkona liigauransa 116. maalin. (Kuva: Tomi Natri)

Keskiviikon täyden seitsemän ottelun liigakierroksen voittajat olivat HIFK, HPK, Ilves, Pelicans, SaiPa, KooKoo ja TPS. Ilta sisälsi peräti neljä nollapeliä. Maalinsa puhtaana pitivät Pelicansin Janne Juvonen, HPK:n Antti Karjalainen, SaiPan Frans Tuohimaa ja TPS:n Aleksandar Georgiev.

HIFK–Kärpät 4–1 (0–1, 2–0, 2–0)

Kuudenneksi noussut HIFK kaatoi keskiviikkona Kärpät jo neljännen kerran tällä kaudella. Nordiksen illan ykkösnimeksi kohosi vanhaa seuraansa kolmen (2+1) pisteen edestä kurittanut Juhamatti Aaltonen. Lisäksi helsinkiläisiltä osuivat Saku Salmela ja ottelun tyhjään maaliin sinetöinyt Corey Elkins. Kärppien ainokainen oli kokeneen puolustaja Ilkka Mikkolan käsialaa. Osuma oli Mikkolalle kauden ensimmäinen. HIFK:lle voitto oli kolmas perättäinen.

>> Tilastot
>> Maalikooste

HPK–Lukko 2–0 (1–0, 1–0, 0–0)

Voittojen tielle palannut HPK kaatoi keskiviikkona Ritari Areenalla Liigan jumbopaikalla olevan Lukon. Vähämaalisen illan osumista vastasivat alivoimalla ajassa 19.57 osunut Sakari Manninen ja toisessa erässä maalannut Oula Palve. Osuman myötä Palve katkaisi peräti 14 maalittoman ottelun putkensa. HPK:n tolppien välissä Antti Karjalainen pelasi kauden toisen nollapelinsä, miehelle kirjattiin yhteensä 19 torjuntaa. HPK on voittanut kuudesta viime ottelustaan viisi, Lukko on puolestaan voittanut viimeisestä neljästä ottelustaan vain yhden.

>> Tilastot
>> Maalikooste

KalPa–Ilves 1–2 VL (1–0, 0–1, 0–0, 0–0, 0–1)

Ilves jatkoi keskiviikkona vahvoja vierasotteluitaan, kun tupsukorvat hakivat kaksi pistettä KalPalta. KalPa iski ottelun alkutahdit Niko Mikkolan ajassa 01.05 syntyneen osuman myötä. Ilves tuli toiseen erään vahvasti ja tasoitti ottelun Michael Keräsen toimesta ajassa 20.36. Osuma oli koko ajan parantavalle Keräselle kauden neljäs. Voittomaalikilpailun molemmat onnistujat tulivat Ilveksestä. Tamperelaisista onnistuivat Otto Koivula ja ottelun ratkaissut Jerry D'Amigo. Illan myötä KalPan neljän ottelun voittoputki katkesi. Ilves on päässyt pisteiden makuun viidessä viimeisessä vierasottelussaan.

>> Tilastot
>> Maalikooste

Pelicans–Sport 2–0 (0–0, 1–0, 1–0)

Pelicans ja Sport tarjosivat Isku Areenan yleisölle värikkään taistelun pisteistä. Tällä kertaa voittajaksi selviytyi kotijoukkue Pelicans Vili Sopasen ja Arttu Heikkisen maaleilla. Voittomaalin toisessa erässä iskeneelle Sopaselle osuma oli kauden yhdeksäs ja debyyttikauttaan pelaavalle Heikkiselle toinen. Ottelun ykkösnimi löytyi lahtelaisten maalilta, jossa Janne Juvonen torjui kauden kolmannen nollapelinsä. Nollapeli vaati 24 torjuntaa. Ilta oli myös täynnä dramatiikkaa, ottelussa vihellettiin rangaistuksia peräti 96 minuutin edestä. Tappio oli Sportille katkera, vaasalaiset ovat voittaneet viimeisestä yhdestätoista ottelusta ainoastaan yhden. Pelicansille voitto oli kolmas viimeiseen neljään otteluun.

>> Tilastot
>> Maalikooste

SaiPa–Jukurit 1–0 (0–0, 1–0, 0–0)

Kymmenen parhaan joukkoon hamuava SaiPa otti keskiviikkona tärkeät kolme pistettä, kun lappeenrantalaisten päävastustajiin kuuluva Jukurit kaatui Kisapuistossa. Illan ainoasta maalista vastasi Tero Koskiranta ajassa 31.05, voittomaalin alusti Elmeri Kaksonen. SaiPan maalilla seisoi kenties ottelun tärkein mies. 23 kertaa torjunut Frans Tuohimaa torjui Jukurien kaikki yritykset. Nollapeli oli Tuohimaalle kauden ensimmäinen. Illan myötä SaiPa palasi neljän ottelun tauon jälkeen kolmen pisteen makuun. Playoffs-viivan alapuolelle tippuneelle Jukureille tappio oli kuudes perättäinen.

>> Tilastot
>> Maalikooste

Tappara–KooKoo 3–6 (0–1, 1–1, 2–4)

Tampereella koettiin liigakierroksen suurin yllätys, kun KooKoo haki täyden pistepotin Liigan kärjessä porskuttavalta Tapparalta. Lähes koko ottelun ajan kuskin paikalla olleiden kouvolalaisten ykkösnimet olivat kolmen pisteen iltaa viettäneet Eero Savilahti (1+2) ja Terry Broadhurst (1+2). Suuressa roolissa oli myös kaksi maalia iskenyt Kai Kantola. Keskiviikon myötä Kantola on iskenyt kuluvalla kaudella jo 13 osumaa. Vahvassa roolissa KooKoolta olivat myös voittomaalin laukonut Robin Jacobsson ja vanhaa seuraansa kurittanut Josh Green (1+1). Tapparan verkkoon ei ole tällä kaudella kertaakaan aiemmin isketty kuutta maalia. Voitto oli KooKoolle vuosituhannen ensimmäinen Tappasta.

>> Tilastot
>> Maalikooste

Ässät–TPS 0–1 (0–0, 0–1, 0–0)

Illan neljäs nollapeli nähtiin Porissa, jossa TPS:n venäläismaalivahti Aleksandar Georgiev nollasi Ässät 24 torjunnallaan. Nollapeli oli Moskovassa syntyneelle maalivahdille kauden toinen. Isomäki Areenan keskiviikkoillan ainoa maali nähtiin toisessa erässä ajassa 30.30. Osumasta vastasi kauden neljännen maalinsa tehnyt ruotsalaispuolustaja Henrik Tallinder. Ylivoimamaalin alustivat Jerry Ahtola ja Ilkka Pikkarainen. TPS on voittanut Ässät kauden kaikissa neljässä kohtaamisessa. TPS etenee tällä hetkellä viiden ottelun pisteputkessa, Ässien kahden ottelun voittoputki puolestaan katkesi.

>> Tilastot
>> Maalikooste


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen