Liiga keskiviikkona: Kotietua pitämään

11.1.2017
Liiga keskiviikkona: Kotietua pitämään

Pystyykö HIFK (Jasse Ikonen) jo kauden neljänteen voittonsa Kärpistä (Jussi Rynnäs)? (Kuva: Heidi Koivunen)

Liiga jatkuu keskiviikkona täydellä seitsemän ottelun kierroksella. Hämeenlinnassa kohtaavat edellisessä kohtaamisessaan hurjat maalijuhlat järjestäneet HPK ja Lukko. Helsingissä HIFK ottaa mittaa Kärpistä, joka hakee kauden ensimmäistä voittoaan helsinkiläisistä. Lue taustat illan kierrokselle.

HIFK - Kärpät | Kokoonpanot

HIFK:lla on alla kaksi voittoa KooKoosta ja Jukureista. Kärpät oli voitokas lauantaina SaiPaa vastaan. Raksilasta Kärpillä on alla viiden ottelun voittoputki, mutta neljästä viimeisestä vierasottelusta on tullut vain yksi voitto. HIFK on voittanut Kärpät kauden kaikissa kolmessa kohtaamisessa: 3-1, 3-2 (JA) ja 2-1.

HPK - Lukko | Kokoonpanot

"Edellinen keskinäinen ottelu päättyi 60 minuutin jälkeen 7-7, kun Lukko menetti neljän maalin johdon viimeisen kymmenen minuutin aikana ja teki oman maalin jatkoajalla. Erikoinen edellismatsi ei povaa uusia maalijuhlia, mutta vaikuttaako se jotenkin motivaatioasetelmaan?"

>> Lue Veikkauksen ennakko illan kuumaan kamppailuun

HPK:n neljän ottelun voittoputki katkesi lauantain kierroksella KalPaa vastaan. Samalla meni poikki 10 ottelua jatkunut pisteputki. Lukko palasi voittokantaan lauantaina kahden tappiopelin jälkeen. Lukon kolme edellistä voittoa on tullut jatkoaikapeleissä. HPK:n ja Lukon kauden edelliset kolme keskinäistä ottelua ovat päättyneet vierasvoittoihin: voitot ovat HPK:lle 2-1 ja molemmat HPK:n voitot ovat tulleet jatkoajoilla.

KalPa - Ilves | Kokoonpanot

KalPa on neljän ottelun voittoputkessa. Kuopiossa kolmen voiton putki on irronnut maalierolla 14-5. Ilves hävisi lauantaina kotonaan Pelicansille. Neljästä viime ottelusta on tullut kaksi voittoa. KalPa voitti Ilveksen syyskuussa Tampereella 6-4, Ilves vei voiton joulukuussa Kuopiossa puhtaasti 4-0. Ilves on ainoa joukkue tällä kaudella, joka on saalistanut Kuopiosta täydet kolme pistettä.

Pelicans - Sport | Kokoonpanot

Pelicans voitti lauantaina vieraskentällä Ilveksen. Sportin tappioiden tie jatkui kotona JYPiä vastaan. Alkukaudella Sport pelasi vahvasti vieraskentällä (seitsemän ottelua, kuusi voittoa), mutta lokakuun lopulta tuotto on ollut heikko (11 ottelua, kolme voittoa). Pelicansin ja Sportin kauden aiemmista kohtaamisista kummallakin on yksi vierasvoitto.

SaiPa - Jukurit | Kokoonpanot

SaiPa kärsi lauantaina vierastappion Kärpille. Kisapuistossa tappioputki on venynyt viiteen otteluun. Jukurit on viiden ottelun tappioputkessa ja voittanut viimeisistä 11 ottelustaan vain kaksi. Syyskaudella SaiPa voitti Jukurit molemmissa kamppailuissa (3-2 ja 3-1).

Tappara - KooKoo | Kokoonpanot

Tappara palasi maanantaina Jukureita vastaan voittojen tielle paikallispelin tappion jälkeen. KooKoo on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan ja jäänyt viidessä edellisessä ottelussaan ilman kolmen pisteen voittoa. Tappara voitti KooKoon molemmissa syksyn keskinäisissä otteluissa.

Ässät - TPS | Kokoonpanot

Ässät on ollut voitokas kahdessa edellisessä ottelussaan kaatamalla HIFK:n ja Kärpät. TPS on pelannut kolmessa edellisessä ottelussaan jatkoaikoja ja hävinnyt näistä kaksi viimeisintä KalPalle ja Lukolle. TPS:n kuudesta viimeisimmästä vierasottelusta neljä on edennyt jatkoajalle. TPS on voittanut Ässät kaikissa kauden kolmessa aiemmassa kohtaamisessa.


---
Julkaisija: Antti Seppänen