Jatkoajat tuottavat ratkaisuja Liigassa

11.1.2017
Jatkoajat tuottavat ratkaisuja Liigassa

Kuva: Hannu Rainamo

Liiga uudisti kaudelle 2015-16 jatkoaikojen pelijärjestelmää siirtymällä kolmella kolmea vastaan pelattaviin ratkaisujaksoihin. Tällä kaudella uudistus on alkanut tuottaa tulosta aikaisempaa tehokkaammin.

Kauden 281 ottelusta kaikkiaan 78:ssa on haettu ratkaisua jatkoajoilta. Viiden minuutin jaksolla voittomaali on syntynyt peräti 47 kertaa eli reilussa 60 %:ssa jatkoaikaotteluita.

Viime kaudella jatkoaikamaalien osuus oli 45,9 %. Kautta aikaisemmin, neljällä neljää vastaan pelatessa, 41,2 % jatkoaikaotteluista sai pelillisen ratkaisun, eikä voittomaalikilpailua tarvittu.

Liiga siirtyi NHL:n tapaan kolmella kolmea vastaan pelattaviin jatkoaikoihin samaan aikaan. Kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä on tyytyväinen uudistuksen tuomaan kehitykseen.

– Halusimme uudistuksella lisää pelillisiä ratkaisuja runkosarjapeleihin. Viime kaudella menimme heti oikeaan suuntaan, ja tämä kausi on vahvistanut päätöstä, Järvelä sanoo.

Liigan tasaisuudesta kertoo, että peräti 27,8 % otteluista on päättynyt varsinaisella peliajalla tasan. Osuus on kaikkien aikojen suurin Liiga-historian aikana.

– Liigan tasaisuus on hyvä esimerkki siitä, että seurojen urheilullinen menestys ei aina ole seurojen budjetista kiinni. Tämä takaa myös yleisön kiinnostavuuden liigapelejä kohtaan.


---
Julkaisija: Antti Seppänen