Ässien Matti Kupariselle pelikielto – katso video

1.12.2016

Liigan kurinpitäjä on määrännyt Ässien Matti Kupariselle yhden ottelun pelikiellon tiistain TPS-Ässät-ottelussa tapahtuneesta huitomisesta.

Kuparinen on pelikiellossa 1.12.2016 Ässät-Pelicans-ottelussa.

* * *

Kurinpitopäätös kokonaisuudessaan

Ottelu: TPS-Ässät
Pelipäivä: 29.11.2016
Otteluaika: 19:59

1. Selostus asiasta

Otteluajassa 19:59 TPS:n hyökkäysalueella on aloitustilanne, jossa Ässien aloittajana on Matti Kuparinen. Kiekon tiputtua jäähän ja Kuparisen pelattua aloituksen tasapeliin, nostaa Kuparinen mailansa TPS:n aloittajana olevan Dave Spinan haaroväliin. Tilanteesta ei tuomittu rangaistuksia. Otteluvalvoja on raportoinut tilanteen päävideotuomarille, joka on edelleen asettanut tilanteen kurinpitokäsittelyyn, koska päävideotuomarin mukaan tilanteesta tulee määrätä Kupariselle ottelurangaistus huitomisesta.

Spina ei loukkaantunut huitomisen seurauksena.

Kurinpitäjä on kuullut Kuparista tilanteesta.

2. Sovellettavat säännöt ja ratkaisun perustelut

Sääntökirjan säännön 159 huitominen on teko, jossa pelaaja heilauttaa yhdellä tai molemmilla käsin pitämänsä mailan kohden mitä tahansa kohtaa vastustajan kehossa tai varusteissa. Säännön vi-kohdan mukaan pelaajalle, joka nostaa mailansa vastustajan jalkojen välissä tarkoituksenaan osua vastustajaa nivusiin, tuomitaan joko iso rangaistus ja pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Videotallenteelta tehtävien havaintojen mukaan Kuparinen pelaa aloituksessa tasapeliä, kuten hän on lausumassaankin kurinpitäjälle todennut. Kiekon tippumisen jälkeen aloitus päättyy tasapeliin. Tämän jälkeen Kuparinen, jonka maila on Spinan jalkojen välissä lapa jäässä, nostaa mailansa ylöspäin siten, että se osuu Spinaa nivusiin. Kyse on säännössä 159 tarkoitetusta huitomisesta. Teko huomioiden tilanteesta tulee määrätä säännön 159 vi-kohdan perusteella ottelurangaistus Kupariselle. Ottaen huomioon huitomisen voiman ja sen, ettei Spina loukkaantunut tilanteessa, katson, että oikea rangaistus tilanteesta on yhden ottelun pelikielto.

3. Ratkaisu

Määrään Ässien Matti Kupariselle yhden (1) ottelun pelikiellon. Kuparinen on pelikiellossa Ässien seuraavassa ottelussa 1.12.2016 Ässät-Pelicans.

4. Muutoksenhaku

Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla kurinpitoryhmälle kurinpitosääntöjen 7 luvun mukaisesti.

5. Päiväys ja allekirjoitus

Hämeenlinnassa, 1. joulukuuta 2016

Sampo Liusjärvi
Liigan kurinpitäjä


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen