KalPa voittoon viime hetken maalilla, HIFK kaatoi HPK:n – lue kierroskatsaus

30.11.2016
KalPa voittoon viime hetken maalilla, HIFK kaatoi HPK:n – lue kierroskatsaus

KalPan Jesse Mankinen on iskenyt kuluvalla kaudella jo 22 (11+11) pistettä. (Kuva: Mikko Pylkkö)

Kotivoitto ja vierasvoitto! Keskiviikkoillan kahden ottelun liigakierroksen voittajat olivat HIFK ja KalPa. Kouvolassa kuopiolaisten voittomaalista vastasi ajassa 59.59 osunut Jesse Mankinen. Palaa kierroskatsauksesta illan tunnelmiin.

HIFK–HPK 3–2 (1–2, 1–0, 1–0)

HIFK otti keskiviikkona jo viikon toisen voittonsa, kun HPK kaatui Nordiksella lukemin 3–2. Helpolla voitto ei tullut sillä helsinkiläiset nousivat vaikean alun jälkeen kahden maalin takaa voittoon. HPK karkasi avauserässä Juho Keräsen ja Philippe Cornetin maaleilla kahden maalin karkumatkalle. Keräsen osuma syntyi jo 13 pelisekunnin jälkeen. Helsinkiläisten osumista vastasivat Jasse Ikonen, Mikael Johansson ja kolmannen erän puolivälissä voittomaalin laukonut Juhamatti Aaltonen. Neljän ottelun pisteputkessa oleva HIFK nousi voitolla HPK:n ohi kuudenneksi.

>> Tilastot
>> Maalikooste

KooKoo–KalPa 1–2 (0–0, 1–1, 0–1)

KalPan hurja vire sai keskiiviikkona jatkoa Kouvolassa, josta kuopiolaiset hakivat täyden pistepotin lukemin 1–2. Ottelu sai dramaattisen lopun, kun KalPa iski voittomaalin ainoastaan sekunti ennen päätössummeria. Osumasta vastasi kauden 11. maalinsa tehnyt Jesse Mankinen, voittomaaliin syöttöpisteet merkkauttivat Jussi Timonen ja Tommi Jokinen. Ennen voittomaalia molemmat joukkueet osuivat kertaalleen. Ensin KalPa siirtyi toisen erän alussa johtoon Sami Nuutisen upealla laukauksella. KooKoo kuitenkin kuittasi osuman erän lopussa Eero Savilahden ohjausmaalilla. KalPa nousi voitolla jaetulle kärkisijalle Tapparan kanssa. Kuopiolaiset ovat voittaneet yhdestätoista viime ottelustaan peräti kymmenen!

>> Tilastot
>> Maalikooste


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen