Jarkko Malinen: ”Sitoutuminen sovittuihin asioihin merkitsee”

5.9.2016
Jarkko Malinen: ”Sitoutuminen sovittuihin asioihin merkitsee”

Kuva: Jiri Halttunen

Kokenut KooKoo-sentteri Jarkko Malinen otti viime kaudella ison askeleen Liigan tähtipelaajien joukkoon. 28-vuotias KalPan kasvatti takoi runkosarjassa ennätyspisteensä. Uuteen kauteen kolminkertainen SM-hopeamitalisti lähtee pieneltä takamatkalta.

– Ensimmäisessä harjoituspelissä tuli jalkavamma, jota on nyt sitten kuntoutettu viimeiset viikot. Sarjan avaukseen pitäisi kaikki kuitenkin olla kunnossa, kun ilman leikkaushoitoa selvittiin. Olen jo pystynyt aloittamaan luistelun.

Malinen on ylpeä KooKoon viime kauden esityksistä. Playoffs-paikka jäi kouvolalaisilta saavuttamatta, mutta paluukausi osoitti, että KooKoo on erinomainen organisaatio takaisin Liiga-kartalle.

– Nimet selässä eivät ratkaise. Vain joukkueen yhteinen tekeminen ja sitoutuminen sovittuihin asioihin merkitsevät. Onnistuimme siinä viime kaudella hyvin.

– Alkukaudesta pääsimme yllättämään monia vastustajia, kun joukkueet tulivat hakemaan Kouvolasta "helppoja pisteitä". Kauden mittaan saimme sitä kautta lisää uskottavuutta. Nyt on uusi lähtökohta, eikä päästä ehkä samalla tavalla yllättämään.

Joukkueen tavoite on selviytyä playoffs-peleihin. Viime kaudella runkosarjassa 42 pistettä takonut Malinen lataa myös itselleen tavoitteita.

– Henkilökohtainen tavoite on saada lisää tasaisuutta illasta toiseen. Eivät ne pisteet niinkään, vaan vahva ja tasainen peli sekä halu olla kentällä, kun pelejä ratkaistaan.

KooKoo on tehnyt täsmähankintoja kaikille pelipaikoille. Malinen uskoo, että on hankinnoilla on saatu mitä on haettu.

– Uudet pelaajat ovat tuoneet lisää erityisesti vääntövoimaa ja luisteluvoimaa. On tärkeää, että kaikki pelaajat eivät ole samasta puusta veistettyjä. Alkukaudesta varmaan etsitään oikeita rooleja, mikä ottaa aikaa uusien pelaajien sopeutumisessa.

Uusista pelaajista varakapteeni Malinen nostaa esille kaksi nimeä. 19-vuotias puolustaja Veeti Vainio ja 22-vuotias hyökkääjä Mikko Virtanen ovat vakuuttaneet Malisen harjoituskauden otteillaan.

– Veeti Vainio on erittäin luisteluvoimainen kaveri, joka tuo kiekollista osaamista. Hänellä on uskallusta tehdä rohkeita ratkaisuja. Veeti pystyy rytmittämään hyvin peliä ja tuomaan kiekkoa ylös.

– Oman kylän poika Mikko Virtasella on ominaisuudet tehdä paljon maaleja. Hän on monipuolinen pelaaja, jolla on hyvä laukaus. Mikkoa voi peluuttaa niin keskellä kuin laidassakin.

KooKoo on pelannut harjoituskaudella tasaisia otteluita. Viime kaudella KooKoon peleistä yli puolet päättyi yhden maalin erolla.

– Harjoituspeleissä esitykset ovat olleet vielä vaihtelevia; välillä on näkynyt meidän omia juttuja, välillä peli ei ole ollut niinkään meidän näköistä. Valmennus on korostanut kiekossa pysymistä. Täytyy löytyä fiksuutta riippuen siitä ollaanko johdolla vai tappiolla. Pitää osata olla myös nöyrä ja pyrkiä pysäyttämään vastustajan momentumit, Malinen analysoi.

KooKoon kausi käynnistyy kaakon derbyllä, kun KooKoo ja SaiPa kohtaavat peräkkäisinä päivinä runkosarjan avauskierroksilla. Malinen odottaa pelejä innostuneesti.

– Kyllähän nämä pelit ovat meille iso juttu ja erityisesti hienoja tapahtumia. Viime kaudella yleisöä riitti, mutta kahdessa ensimmäisessä kohtaamisessa Kouvolassa kyykkäsimme pahasti. Nämä pelit antavat lisävirtaa uudelle kaudelle. Haluamme ehdottomasti nujertaa SaiPan paikallispeleissä.


---
Julkaisija: Antti Seppänen