Kotietu oli valttia – TPS ja KalPa voittoihin

12.3.2016
Kotietu oli valttia – TPS ja KalPa voittoihin

Ilkka Pikkarainen iski lauantaina kaksi osumaa Sportin verkkoon. (Kuva: Tomi Natri)

Kotijoukkueet juhlivat pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ensimmäisissä otteluissa. TPS kaatoi varsinaisella peliajalla Sportin ja KalPa jatkoerän jälkeen Pelicansin. Ottelusarjat ovat katkolla sunnuntaina Vaasassa ja Lahdessa.

KalPa – Pelicans 3–2 JE (2–0, 0–1, 0–1, 1–0) | Voitot 1–0

KalPa kaatoi Pelicansin pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ensimmäisessä ottelussa jatkoerän jälkeen lukemin 3–2. Kuopiolaisten jatkoaikasankari oli ruotsalaishyökkääjä Sebastian Lauritzen, joka iski ratkaisun ajassa 65.01. KalPa aloitti ottelun vahvasti, kilpipaidat johtivat ensimmäisen erän jälkeen 2–0 Joni Nikon ja Janne Keräsen osumilla. Pelicans voitti kuitenkin maalilla kaksi seuraavaa erää. Ensin Juhani Tyrväinen kavensi toisen erän alussa ja Vili Sopanen tasoitti ottelun ainoastaan 26 sekuntia ennen päätössummeria. Tasoitusmaali syntyi, kun lahtelaiset pelasivat ilman maalivahtia.

>> Tilastot
>> Maalikooste

TPS – Sport 4–2 (2–2, 1–0, 1–0) | Voitot 1–0

TPS ja ensimmäistä kertaa Liigan pudotuspeliotteluissa esiintyvä Sport tarjosivat HK Areenan yleisölle tapahtumarikkaan ottelun, josta kotijoukkue TPS poistui voittajana lukemin 4–2. Ottelun avauserän joukkueet menivät tasatahtiin. TPS meni kahdesti johtoon Ilkka Pikkaraisen onnistuttua alivoimalla ja Tomi Kallion ylivoimalla. Sport kuittasi johdon kahdesti Charles Bertrandin ja alivoimalla osuneen Teemu Tallbergin toimesta. Ottelun voittomaali nähtiin toisessa erässä, jossa Jani Forsström ohjasi ylivoimalla Petteri Nummelin laukauksen verkkoon. Kahden maalin iltaa viettänyt Pikkarainen sinetöi turkulaisten voiton päätöserässä tyhjään Sport-maaliin. Sportin pelaajista Henrik Koiviston ja Tallbergin ottelu päättyi ennen täyttä aikaa pelirangaistukseen.

>> Tilastot
>> Maalikooste

* * *

Pudotuspelien 1. kierroksen toiset ottelut pelataan sunnuntaina 13.3. klo 17.00.

Sport–TPS >> Osta liput
Pelicans–KalPa >>
Osta liput


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen