Liiga määrää Jyrki Ahon toimintakieltoon

4.3.2016
Liiga määrää Jyrki Ahon toimintakieltoon

Jyrki Aho sai Liigan kurinpitäjältä kahden ottelun toimintakiellon. (Kuva: Tomi Natri)

Liigan kurinpitäjä on määrännyt Bluesin päävalmentaja Jyrki Aholle kahden ottelun toimintakiellon tiistain Blues-KalPa–ottelussa tapahtuneesta asiattomasta käytöksestä.

Aho on kärsinyt toimintakiellostaan yhden ottelun 2.3.2016 HPK-Blues-ottelussa. Päävalmentaja on toimintakiellossa vielä 5.3.2016 Sport–Blues-ottelussa.

* * *

Kurinpitopäätös kokonaisuudessaan

Tapahtuma-aika: 1.3.2016
Ottelu: Blues-KalPa
Otteluaika: 53:17

1. Selostus asiasta

Jyrki Aholle tuomittiin Blues-KalPa-ottelussa ajassa 53:17 kaksi pelirangaistusta käytöksestä erotuomaria kohtaan sääntöjen 168 iv 2 ja 168 vi 2 -kohtien perusteella. Päävideotuomari on asettanut tilanteen kurinpitokäsittelyyn.

Jyrki Aho on antanut tilanteesta kirjallisen lausuman

2. Sovellettavat säännöt ja ratkaisun perustelut

Sääntökirjan säännön 168 vi 2 -kohdan mukaan pelaajalle tai joukkueen toimihenkilölle, joka tekee säädyttömän eleen kenelle tahansa henkilölle jäällä tai missä tahansa kentällä ennen ottelua, sen aikana tai sen jälkeen, tuomitaan ottelurangaistus.

Erotuomariraportin ja otteluvideon perusteella Aho näyttää tilanteessa erotuomarille säännön 168 vi 2 -kohdan tarkoittaman säädyttömän käsimerkin. Käsimerkki on näytetty sen jälkeen, kun Aholle on tuomittu pelirangaistus erittäin epäasiallisen henkilöön menevän arvostelun johdosta ja hänet on määrätty poistumaan Bluesin vaihtoaitiosta. Ahon lausumassaan esiintuomat seikat eivät oikeuta toimimaan kyseisellä tavalla.

3. Ratkaisu

Määrään Bluesin Jyrki Aholle kahden ottelun toimintakiellon. Aho on kärsinyt toimintakiellosta yhden ottelun 2.3.2016. Aho on toimintakiellossa ottelussa 5.3.2016 Sport-Blues.

4. Muutoksenhaku

Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla kurinpitoryhmälle kurinpitosääntöjen 7 luvun mukaisesti.

Päiväys ja allekirjoitus

Hämeenlinnassa, 4. maaliskuuta 2016

Sampo Liusjärvi
Liigan kurinpitäjä


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen