Liiga määrää Semir Ben-Amorin pelikieltoon

23.2.2016

Liigan kurinpitäjä on määrännyt Ässien Semir Ben-Amorille neljän ottelun pelikiellon lauantain Ässät-Blues–ottelussa tapahtuneesta taklauksesta.

Ben-Amor on pelikiellossa Ässien seuraavissa otteluissa 23.2.2016 Tappara-Ässät, 24.2.2016 Ässät-Tappara, 27.2.2016 Ässät-HPK ja 1.3.2016 SaiPa-Ässät.

* * *

Kurinpitopäätös kokonaisuudessaan

Ottelu: Ässät-Blues
Ottelupäivä: 20.2.2016
Peliaika 36:10

1. Selostus asiasta

Otteluajassa 36:10 Ässien Semir Ben-Amor taklaa Bluesin Sebastian Mobergia. Tilanteesta tuomittiin Ben-Amorille 5 minuutin rangaistus ja automaattinen pelirangaistus päähän kohdistuvasta taklauksesta. Päävideotuomari on asettanut tilanteen kurinpitokäsittelyyn, koska tilanteesta tulee tuomita ottelurangaistus.

Kurinpitäjä on kuullut Ben-Amoria tilanteesta.

Moberg loukkaantui tilanteessa eikä pystynyt pelaamaan ottelun loppuun asti.

2. Sovellettavat säännöt ja ratkaisun perustelut

Sääntökirjan säännön 124 määritelmän mukaan päähän kohdistuvalla taklauksella tarkoitetaan tilannetta, jossa pelaaja kohdistaa millaisen iskun tahansa millä tahansa vartalonsa tai varusteensa osalla vastustajan pään ja niskan alueelle tai iskee tai runnoo vastustajan pään suojalasia tai laitaa vasten. Säännön 124 iii-kohdan mukaan pelaajalle, joka vahingoittaa tai piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa pään tai niskan alueelle kohdistuneen taklauksen seurauksena, tuomitaan ottelurangaistus.

Videon perusteella Ben-Amor suorittaa taklauksen sinänsä täysin pelitilanteeseen kuuluvasti ja vielä kiekollisena pidettävään vastustajan pelaajaan. Taklauksessa Ben-Amorin olkapää osuu ensimmäisenä Mobergia päähän. Moberg kaatuu kontaktin voimasta jäähän. Mobergin peliasento tai pään asema eivät muutu juuri ennen taklausta sillä tavoin, etteikö Ben-Amorin olisi pystynyt suorittamaan sääntöjen mukaista vartalotaklausta. Näin ollen Ben-Amorilla on yksin vastuu siitä, että taklaus osuu vastustajan päähän.

Edellä videotallenteelta todettujen seikkojen perusteella Ben-Amorin taklauksen kohdistumisessa vastustajan päähän on huolimattomuutta ja sillä on aiheutettu vastustajan loukkaantuminen. Näin ollen tilanteesta tulee määrätä säännön 124 iii-kohdan mukaan ottelurangaistus. Taklausta kokonaisuutena arvioiden ja ottaen huomioon että Moberg loukkaantui tilanteessa, katson, että oikea seuraamus tästä teosta on kolmen ottelun pelikielto. Ben-Amorille on kuluvan tai kolmen edellisen kauden aikana määrätty kertaalleen kurinpitomenettelyssä pelikieltoa (tapaus 3/2012-2013). Tällä perusteella rangaistusta ankaroitetaan yhdellä ottelulla.

3. Ratkaisu

Määrään Ässien Semir Ben-Amorille neljän (4) ottelun pelikiellon. Ben-Amor on pelikiellossa seuraavissa Ässien ottelussa 23.2.2016 Tappara-Ässät, 24.2.2016 Ässät-Tappara, 27.2.2016 Ässät-HPK ja 1.3.2016 SaiPa-Ässät.

4. Muutoksenhaku

Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla kurinpitoryhmälle kurinpitosääntöjen 7 luvun mukaisesti.

5. Päiväys ja allekirjoitus

Hämeenlinnassa, 22. helmikuuta 2016

Sampo Liusjärvi
Liigan kurinpitäjä


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen