Liiga määrää Tapparalle sakon

12.2.2016
Liiga määrää Tapparalle sakon

Liiga on sakottanut Tapparaa.

Jääkiekon SM-liiga Oy on langettanut osakkaalleen Tamhockey Oy:lle 3 000 euron sakon yhtiön sisäisten sääntöjen rikkomisesta. Kyse on 3.2.2016 pelatun Tappara–JYP-ottelun yhteydessä tapahtuneesta erotuomarin koskemattomuuden loukkaamisesta.

Erotuomarien kirjallisen selvityksen mukaan Tapparan toimitusjohtaja Mikko Leinonen osallistui ottelun päätyttyä päätuomari Petri Lindqvistin ja Tapparan päävalmentaja Jussi Tapolan väliseen, Tapparan vaihtoaitiossa/jäällä käytyyn keskusteluun ja työnsi kädellään päätuomari Lindqvistä sanoen "mene pois". Lindqvistin on kirjattu sanoneen tämän jälkeen Leinoselle "älä koske minuun".

Leinonen on omassa lausumassaan todennut, että hänen kätensä on saattanut osua tilanteessa erotuomariin. Leinosen lausuman mukaan erotuomari on pyytänyt tilanteessa Leinosta olemaan koskematta tähän.

Erotuomarin koskemattomuus on todettu jääkiekon sääntökirjassa ja se koskee myös ottelun päättymisen jälkeisiä tapahtumia ja myös seurojen toimitusjohtajia. Molempien asianosaisten kertomusten perusteella tilanteessa on ollut fyysinen kontakti, johon erotuomari Lindqvist on reagoinut molempien asianosaisten kertomusten mukaan samalla lailla.

Liigan sääntöjen ja yhteisesti sovittujen periaatteiden mukaan erotuomarin fyysinen koskettaminen on selvä erotuomarin koskemattomuuden loukkaus. Vastaavien tapahtumien ehkäisemiseksi Tapparalle asetetaan 10 000 euron uhkasakko, joka määrätään maksettavaksi, mikäli Tapparan henkilökunnasta muut kuin pelaajat syyllistyvät vielä kuluvalla kaudelle erotuomarin koskemattomuuden loukkaamiseen. Pelaajille on erilliset rangaistuskäytännöt kyseisen säännön rikkomisesta.


---
Julkaisija: Antti Pärnänen