600 pistettä – ja tulikuumien kärkeen

9.2.2016
600 pistettä – ja tulikuumien kärkeen

Kuva: Joonas Salo

Lukon Ville Vahalahti on rankattu Liiga-viikon tulikuumien pelaajien ykköseksi. Kärkikolmikkoon sijoittuvat lisäksi JYP-puolustaja Mikko Kalteva ja Lukko-sentteri Aaron Gagnon.

Tammikuun lopussa huiman 600 pisteen rajan rikkonut Ville Vahalahti on ollut vahvassa pistevireessä vuoden 2016 puolella. 13 ottelussaan hän on iskenyt 16 (5+11) pistettä. 38-vuotias laitahyökkääjä on raumalaisille elintärkeä erityisesti ylivoimaosaajana.

"Tälle viikolle viisi pistettä ja tehotilastoon lukema +6. Nämä kertovat kaiken oleellisen miehen viikosta. Vahalahti on vasta nousemassa huippukuntoon, ja jälki on ollut murhaavaa. Nyt pelissä alkaa näkyä tuttua Vahalahtea. Ratkaisut kentällä ovat jatkuvasti oikeita."

Peruspuolustajana tunnettu Mikko Kalteva on näyttänyt tällä kaudella myös kiekollista osaamistaan. 11. Liiga-kaudellaan Kalteva on lähes tuplannut yhden kauden piste-ennätyksensä. Kalteva on joukkueensa ylivoimainen ykkönen tehopörssissä lukemalla +20.

"Erinomaiset otteet läpi kauden toivat Kaltevalle pääsyn maajoukkuepaitaan kuuden vuoden tauon jälkeen. Iski 31-vuotiaana yhden ottelun ennätyspisteensä 1+2 Tapparaa vastaan ja on näin ollen jo lähestulkoon tuplannut piste-ennätyksensä. Pelannut aiempaa enemmän ylivoimaa ja todistanut hyödyllisyytensä hyökkäyssiniviivalla. Puolustuspään ansiot Liigan huippuluokkaa."

Maalipörssin voittokamppailuun noussut Aaron Gagnon valittiin Liigan tammikuun pelaajaksi. Kokeneen kanadalaisen maalijyvä on ollut uuden vuoden puolella kohdallaan: 12 ottelussa hän on iskenyt peräti 10 maalia. Chad Raun etumatka maalipörssissä on ajettu melkein kiinni.

"Mies on todella kuuma tällä hetkellä. Pelaa ehkä uransa parasta kiekkoa. Lukko menee keväällä pitkälle, mikäli Gagnon pystyy säilyttämään tasonsa. Lukee peliä ilmiömäisen hyvin ja on ratkaisijatyyppi."

>> Lue koko tulikuumien lista tästä


---
Julkaisija: Antti Seppänen