Ari Santasesta SaiPan päävalmentaja kaudesta 16–17 lähtien

3.11.2015
Ari Santasesta SaiPan päävalmentaja kaudesta 16–17 lähtien

Kuva: Kimmo Metsälä

SaiPan päävalmentajana kuluvan kauden jälkeen aloittaa Ari Santanen. Lisäksi SaiPa on tehnyt sopimukset apuvalmentajiksi tulevien Jouko Viljakaisen ja Tuomo Ropon kanssa.

SaiPan apuvalmentajana tällä hetkellä toimiva 46-vuotias Santanen pelasi SaiPassa kaudesta 1989–1990 lähtien aina uransa loppuun saakka kaudelle 1999–2000. Hän toimi joukkueen kapteenina neljä kautta. Porilaislähtöinen Santanen liittyi SaiPan valmennustiimiin kaudella 2004–2005 katsomovalmentajaksi ja on toiminut apuvalmentajana kaudesta 2008–2009 lähtien.

– Erittäin hyvin ja innostunein mielin tartuin tähän mahdollisuuteen. On hienoa, että päävalmentajan pesti Liigassa avautui nimenomaan SaiPassa ja pääsen jatkamaan sitä työtä mitä olen pitkään täällä tehnyt, Santanen kertoo.

Apuvalmentajaksi pestattu Viljakainen on aikaisemmin toiminut päävalmentajana Suomi-sarjassa kaksi kautta ja viimeiset neljä kautta SaiPan A-nuorten apuvalmentajana. Ropo on Viljakaisen tapaan SaiPan kasvatti. Tällä hetkellä Ropo toimii toista kautta SaiPan A-nuorten päävalmentajana ja toimi sitä ennen muun muassa Sveitsissä Genéve-Servetten nuorien apuvalmentajana yhden kauden.

Viljakaisen ja Ropon lisäksi valmennustiimissä jatkavat maalivahtivalmentajana Janne Valtonen ja fysiikkavalmentaja Jussi Huhtala. Koko valmennusryhmän sopimukset kattavat kaudet 2016–2017 ja 2017–2018.

– Sain ympärilleni sellaisen tiimin valmennukseen kuin halusinkin. Kaikki tulevassa valmennustiimissä olevat ovat sellaisia, joiden kanssa töitä on tässä organisaatiossa tehty jo useita vuosia. Olemme tottuneet työskentelemään yhdessä. Se on hienoa jatkuvuutta myös seuran kannalta, kun omasta takaa löytyy oikeita persoonia jatkamaan työtä, Santanen lisää.

SaiPan päävalmentaja on toiminut viimeisen neljän kauden ajan Pekka Tirkkonen.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen