Lukko ja Pelicans vierasvoittoihin – TPS ainoa kotivoittaja

2.10.2014
Lukko ja Pelicans vierasvoittoihin – TPS ainoa kotivoittaja

Matti Kailanto

Torstai-illan kolmen ottelun Liiga-kierroksella nähtiin yhteensä 13 maalia. Illan voittajat olivat Lukko, Pelicans ja TPS. Kierroksen tehokkain pelaaja oli Lukko-hyökkääjä Teemu Nurmi, joka iski Hakametsässä pisteet 2+1=3. Ilta sisälsi myös kaksi Liiga-uran avausmaalia, kun TPS-hyökkääjä Otto Karvinen ja Pelicans-hyökkääjä Jordan Smotherman osuivat ensimmäisen kerran Liigassa.

Ilves – Lukko 0–3 (0–0,0–2,0–1)Tilastot

Lukko oli tyly vieras Tampereella. Lukon vahva vieraspelaaminen takasi kolme pistettä Raumalle. Ilves hävisi tänään neljännen perättäisen ottelunsa. Tappioputken aikana Ilveksen maalisuhde on surullinen 4–16.

Hakametsän illan tehokkaimmat olivat tänään Lukko-hyökkääjät Teemu Nurmi pisteillä 2+1=3 ja Ville Vahalahti pisteillä 1+2=3. Myös Aaron Gagnon ylsi kahteen pisteeseen syöttämällä kaksi osumaa. Hakametsään paluun tehnyt Ville Nieminenkään ei jäänyt pisteittä, kun hyökkääjä alusti Lukon voittomaalin toisessa erässä.

Vahalahti on tehnyt vähintään yhden pisteen jokaisessa pelaamassaan Liiga-ottelussa tällä kaudella. Pisteputki on nyt kahdeksan ottelun mittainen.

Lukko-maalivahti Ryan Zapolski pelasi torstaina kauden toisen nollapelinsä. Tällä kertaa nollapeli vaati 26 torjuntaa. Zapolski on pelannut kauden molemmat nollapelinsä tällä viikolla, kun ensimmäinen tuli tiistaina Vaasassa.

SaiPa – Pelicans 0–5 (0–2,0–2,0–1)Tilastot

SaiPa kaatoi Pelicansin toisen kerran viikon sisään. Viime perjantaina lahtelaiset voittivat vasta voittomaalikilpailun jälkeen, mutta nyt ratkaisu saatiin varsinaisella peliajalla.

Pelicans-maalivahti Jere Myllyniemi pelasi torstaina kauden ensimmäisen nollapelinsä. Nollapeli vaati peräti 38 torjuntaa.

Lahtelaisten maaleista vastasivat Janne Ritamäki, Joonas Alanne, Juhani Tyrväinen, Jordan Smotherman ja Tommi Paakkolanvaara. Illan osuma oli jenkkihyökkääjä Smothermanille Liiga-uran ensimmäinen. Myös Pelicansin uusi puolustaja Josef Hrabal avasi heti ensimmäisessä ottelussaan pistelinsä merkkauttamalla syöttöpisteen.

TPS – JYP 3–2 (1–0,1–1,1–1)Tilastot

Turkulaiset ottivat torstaina kauden neljännen kotivoittonsa. JYP sen sijaan ei ole vielä tällä kaudella voittanut kertaakaan vieraissa. Illan tappio oli jyväskyläläisille kauden neljäs vierastappio.

Turussa illan suurin sankari oli 24-vuotias TPS-hyökkääjä Otto Karvinen, joka iski torstaina Liiga-uransa avausmaalin. Maali syntyi makeaan paikkaan sillä Karvisen osuma oli voittomaali, joka syntyi vajaat viisi minuuttia ennen päätössummeria.

24-vuotias kanadalaispuolustaja Steven Seigo teki hienon paluun kaukaloihin. TPS-puolustaja pelasi torstaina vasta kauden ensimmäisen ottelunsa. Seigo iski paluuottelussaan kaksi maalia JYPin verkkoon.

JYPin maalit merkittiin kauden kuudennen osumansa tehneelle Jani Tuppuraisella ja hurjassa pistevireessä olevalle kapteeni Eric Perrinille. Perrin on tehnyt seitsemässä ottelussa peräti kymmenen (4+6) pistettä. 17-vuotias puolustaja Sami Niku saavutti torstain syötön myötä Liiga-uransa avauspisteen!


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen