Tulikuumat pelaajat – viikko 38/2017

Ketkä ovat kuumimmat pelaajat alkavalla liigaviikolla? Liigan asiantuntijaryhmä poimii joka viikko kuumista pelaajista kymmenen tulikuumaa. Listasta vastaava asiantuntijaraati koostuu jääkiekkoilua ammatikseen seuraavista asiantuntijoista. Toimintaa koordinoi Tommi Kerttula / Totalscouting Oy.

1. Tomi Kallio, #71, TPS

Viime viikon pisteet 3+4 kolmeen peliin kielivät siitä, että putki kulkee vaikka vielä parasta Kalliota ei ole nähtykään. Teki KalPaa vastaan maalit juuri silloin, kun niitä tarvittiin. Henkinen johtaja TPS:lle ja ansaittu pistepörssin johto.

2. Miika Koivisto, #55, Kärpät

Ottanut valtavien odotusten alla jälleen kesän aikana askeleen eteenpäin. Kärppien selkeä ykköspakki tällä hetkellä. Todella rauhallinen sekä kiekon kanssa että kiekottomana. Tekee jatkuvasti oikeita ratkaisuja kentällä. Terveenä ollessaan taistelee pakkien pistepörssin voitosta.

3. Juuso Puustinen, #17, JYP

Maisemanvaihdos näyttää tehneen hyvää, sillä Puustisen suhdanne oli viime kausien ajan HIFK:ssa menossa vauhdilla alaspäin. Totutun terävä rannelaukaus näyttää olevan edelleen tallella surkeasti sujuneen edelliskauden jälkeen. Viidellä maalillaan jakaa maalipörssin kärkipaikkaa. Viime kausilta löytyy kuitenkin pitkiä kuivia kausia maalinteon suhteen.

4. Charles Bertrand, #3, Kärpät

Siirto Sportista Kärppiin on tuonut Bertrandin peliin aikaisemmilta vuosilta tuttua tehokkuutta ranskalaisen peliin. Todella vahva alku Kärpissä. Miehellä on vaara sortua itsekkäisiin ratkaisuihin, mutta alkukaudella ratkaisut ovat olleet oikeita. Alati vaarallinen hyökkäyspäässä.

5. Eetu Koivistoinen, #31, Lukko

Nuorukainen on aloittanut kauden todella vakuuttavasti. Kolmen pelin maaliputki ja piste per peli –tahdissa. Peliaikaa tulee toistaiseksi melko niukasti suhteessa esityksiin. Tulee murskaamaan aikaisemmat piste-ennätyksensä Liigassa. Läpimurtopelaaja.

6. Anrei Hakulinen, #94, KooKoo

Pikakiitäjällä on hirveä vauhti päällä. Imee itseensä usein useamman puolustajan, mikä avaa tilaa ketjukavereille. Jos laukaukset alkavat osua kohti maalia, jälki voi olla tuhoisaa. Tällöin pysäyttäminen käy entistä vaikeammaksi.

7. David Goodwin, #64, SaiPa

Amerikkalaishyökkääjä on esiintynyt pirteästi alkukaudesta. Ennakkoluulottomat otteet ovat näkyneet lisääntyvänä peliaikana. SaiPan alkukauden tehokkain pelaaja. Jos otteet jatkuvat samansuuntaisina, saa Kisapuisto uuden suosikin

8. Ilari Filppula, #81, TPS

Filppulan taiturimaisia syöttöjä koko Turku on odottanut kesänja ovathan ne käsittämättömiä. Helpon näköiset poikkikentän lättysyötöt napsahtavat lapaan kuin lapaan, kuten Esa Keskisellä muinoin. Tiistain Pelicans-otteluun voidaankin odottaa kauniita Lindsten-Filppula-Kallio syöttöketjuja.

9. Emil Kristensen, #28, KooKoo

Teki komean maalin sekä JYPiä että Pelicansia vastaan. Luottoa löytyy peliminuuttien pyöriessä reilusti päälle kahdenkymmenen. Pisteet 2+2 viikon kolmeen peliin on kova saldo.

10. Frank Gymer, #10, KalPa

Viime kaudella Jokereissa pienelle peliajalle jäänyt taitoniekka on tullut kovalla itseluottamuksella Liiga-ympyröihin. Juonikas sentteri ei ole vielä liiemmin pisteillä juhlinut, mutta peliäly, luistelu ja kädet ovat sitä luokkaa, että tulosta tulee väkisinkin, jos vain jaksaa yrittää. Fysiikassa isoimmat puutteet.