Tulikuumat pelaajat – viikko 12/2017

Ketkä ovat kuumimmat pelaajat alkavalla liigaviikolla? Liigan asiantuntijaryhmä poimii joka viikko kuumista pelaajista kymmenen tulikuumaa. Listasta vastaava asiantuntijaraati koostuu jääkiekkoilua ammatikseen seuraavista asiantuntijoista. Toimintaa koordinoi Tommi Kerttula / Totalscouting Oy.

1. Antti Lehtonen, #35, Ilves

Oli iso tekijä jo siihen, että Ilves nousi pudotuspeleihin. Oli ensimmäisellä playoffs-kierroksella ilmiömäinen. Pari haparointia ensimmäisessä pelissä ei vaikuttanut miehen itseluottamukseen. Tuli seuraaviin peleihin entistä vahvempana. Vei Ilveksen jatkoon.

2. Corey Elkins, #91, HIFK

Miehen kahden kuukauden poissaolo näkyy liikkeessä kentällä. Se ei ensimmäisellä kierroksella haitannut. Toi valtavasti johtajuutta HIFK:n pelaajistoon. Raapi valtavan hyvällä prosentilla aloituksia. Lisäksi naputti tärkeällä hetkellä kolme syöttöpistettä.

3. Jani Tuppurainen, #12, JYP

Kevään pelaaja. Nostanut tasoaan aina pelien käydessä kovemmiksi. Runkosarja oli tällä kaudella ajoittain hapuilua, mutta vanhat meriitit antavat odottaa pelaamista huipputasolla.

4. Ville Meskanen, #18, Ilves

Johtaa Ilveksen nuorten pelaajien esiinmarssia. Saa yllättävän vähän peliaikaa suhteessa esityksiin kentällä. Runkosarjan loppupuolella tehot olivat kateissa, mutta nyt tapahtuu myös pisteiden muodossa.

5. Tomi Kallio, #71, TPS

Voittanut urallaan paljon erilaisissa ympäristöissä. Tietää mitä voittaminen vaatii. TPS:lle voittaminen vaatii parhaassa iskussa olevaa Kalliota kaukaloon ja koppiin.

6. Veli-Matti Savinainen, #19, Tappara

Liigan kovin maalitykki on yleensä viihtynyt pudotuspelien ilmapiirissä. Viime keväänä ei aivan Tapparan terävintä osastoa, mutta nyt hyvävireisenä odotukset tapissa.

7. Juhani Tyrväinen, #22, Pelicans

Oman piste-ennätyksensä nakutellut pelaaja on totutusti parantanut kevään korvalla. Nyt jo lähtöodotukset kovat. Pelaa isossa roolissa ja aina isolla tunteella.

8. Joonas Rask, #88, HIFK

Loistava liike suurin ase. Aktiivisella ja kokonaisvaltaisella peliotteella jatkuvasti hereillä. Tuloksentekokyky läsnä pelaamisessa vahvasti. Oli Kärppiä vastaan erittäin näkyvä.

9. Niko Kapanen, #39, HPK

Kapasen rauhallisuus ja järki nousevat kovaan arvoon pudotuspeleissä. On pystynyt pelaamaan tasapainoisesti kivikovissa paikoissa. HPK:n nuoret pelaajat saavat mallin siitä mitä on voittava pelaaminen.

10. Jussi Timonen, #46, KalPa

Hoitaa puolustuspelissä puolentoista miehen hommat. Tasapainottava tekijä kiekollisesti taitavassa joukkueessa. Rooli korostuu entisestään, kun aletaan turvata johtoasemaa.