Tulikuumat pelaajat – viikko 17/2017

Ketkä ovat kuumimmat pelaajat alkavalla liigaviikolla? Liigan asiantuntijaryhmä poimii joka viikko kuumista pelaajista kymmenen tulikuumaa. Listasta vastaava asiantuntijaraati koostuu jääkiekkoilua ammatikseen seuraavista asiantuntijoista. Toimintaa koordinoi Tommi Kerttula / Totalscouting Oy.

1. Eero Kilpeläinen, #37, KalPa

Kuopiolaisten ylivoimaisesti tärkein pelaaja finaaleissa. Eleetöntä työskentelyä, itseluottamus huipussaan. Näyttää tällä hetkellä isolta tolppien välissä, vaikka mittaa on vain karvan verran yli 180. Lauantaina yksi harmittava lipsahdus ratkaisi pelin.

2. Jyri Junnila, #84, Kärpät

Pelaa uransa parasta kevättä. Viime peleissä vauhti on vain kiihtynyt. Jalat käyvät koko ajan ja Tapparan puolustuksella on kiire. Työteliäs hyökkääjä kokosi voitto-otteluissa pisteet 2+1.

3. Jani Lajunen, #24, Tappara

Tekee kaikkea ja todella hyvin: puolustaa, voittaa aloituksia, painaa todella raskaita pommeja, rytmittää, voittaa kiekkoja. Tehoja voi tulla enemmän. Tosin jos tulisi, ei pelaisi Liigassa.

4. Henrik Haapala, #25, Tappara

Odotettiin ehkä vieläkin enemmän, mutta on kiekollisena koko ajan vaarallinen ja juonikas. Pystyy pyörähtelemään vapaaksi ja antamaan namuja pieniin väleihin. Ei todellakaan pelkää mitään. Ylivoimapelaaminen hakusessa.

5. Jaakko Rissanen, #28, KalPa

Ei kiire milloinkaan. Rytmittää hienosti. Pystyy imemään itseensä useamman vastustajan. Loistavana luistelijana pysyy kiekossa ja loistavana syöttäjänä osaa luopua siitä. Ei kavahda taklauksia.

6. Otto Rauhala, #42, Tappara

Erottuu kentällä hyvän liikkeensä ansiosta. Tekee oikeita koko ajan oikeita ratkaisuja. Melko pienellä peliajalla. Isommalla luotolla mahdollisuus nousta ratkaisijaksi.

7. Niko Mikkola, #78, Tappara

Iso ja ilkeä alakerran isäntä. Kontaktihakuinen pelaaja hallitsee myös kiekollisen pelin. Kokoisekseen hyvä luistelija. Pelirohkeus huippuluokkaa.

8. Matias Myttynen, #15, KalPa

Sentterin uskomaton tuhkimotarina jatkuu finaaleissa. Isokokoinen ja hieman kankea hyökkääjä näyttää verkkaiselta, mutta on silti todella vaikea pideltävä. Peliäly Liigan eliittiä.

9. Veli-Matti Savinainen, #19, Tappara

Voittaa kamppailuja, pystyy pitämään kiekkoa ja on vaarallinen hyökkäyspäässä. Miinuksena tyhmä pelikielto. Tänään levänneenä kaukaloon.

10. Aleksi Salonen, #9, Tappara

Onnistunut erinomaisesti Tapparan kovassa puolustuksessa. Kesken viime kauden Tapparaan tullut Salonen on hoitanut tällä kaudella menestyksekkäästi erityisesti alivoimapelaamista, ja lisäksi puolustajalle on tullut pisteitä komea määrä tasakentällisin. Osaa fyysisen pelaamisen ja pudotuspeleissä on jaksanut taklata aktiivisesti.