Tulikuumat pelaajat – viikko 3/2018

Ketkä ovat kuumimmat pelaajat alkavalla liigaviikolla? Liigan asiantuntijaryhmä poimii joka viikko kuumista pelaajista kymmenen tulikuumaa. Listasta vastaava asiantuntijaraati koostuu jääkiekkoilua ammatikseen seuraavista asiantuntijoista. Toimintaa koordinoi Tommi Kerttula / Totalscouting Oy.

1. Oula Palve, #11, HPK

Kiekko pysyy hallussa kuin liimattuna. Dominoi ajoittain kaukaloa. Kantanut Kerhon hyökkäyksessä koko kauden suurinta vastuuta. Kuluneella viikolla löytyi tehoja laajemminkin, mikä näkyi heti joukkueen pistesaldossa. Palve jäi Kärppiä vastaan nollille, mutta tehoili kahteen muuhun hulppeat 2+5.

2. Joonas Lehtivuori, #3, HPK

Ollut tammikuussa kuin uudelleen syntynyt. Viiteen otteluun pisteet 2+7. Aina taitavana kiekollisena puolustajana tunnettu Lehtivuori on teknisesti erittäin taitava. Tehojen irti saaminen hyökkäyspäässä on ollut ailahtelevaa. Nyt näyttää hyvältä!

3. Kaapo Kähkönen, #36, Lukko

Mies pelaa huikealla tasolla illasta toiseen. Viikon kolmesta pelistä Lukko poimi seitsemän pistettä ja kiitos menee jälleen maalinsuulle. Kolmen pelin torjuntaprosentti on lähes 96. Mies on kypsynyt tasaiseksi huippuvahdiksi. Ensi vuonna rapakon taakse?

4. Lennart Petrell, #32, HIFK

Kapteeni johti joukkuettaan edestä viikon peleissä. Viime viikolla konkarijyrän loputon yritys palkittiin myös pisteiden muodossa: kolmen ottelun saldo 3+1. Petrell on profiloitunut vanhemmalla iällä alempien ketjujen roolipelaajaksi, joka taklaa, taistelee ja johtaa joukkuettaan esimerkillään. Ei anna ikinä periksi. Sooloili komean maalin Sportia vastaan.

5. Kristian Vesalainen, #93, HPK

Noussut uudelle tasolle nuorten MM-kisoista palattuaan. Itseluottamusta on tarttunut Atlantin takaa isoon runkoon. Kymmenen pistettä kuuteen otteluun. Ajoitukset hyökkäyspelissä kohdillaan. Kuluneen viikon saldo 2+4.

6. Toni Koivisto, #22, Lukko

Polkukoneen vauhti on aavistuksen hiipunut parhaista vuosistaan, mutta viikon peleissä nähtiin, mihin mies pystyy. On edelleen yksi vastaan yksi –tilanteissa erittäin vaarallinen. Viikon peleissä nähtiin erinomaisia oivalluksia syöttöjen muodossa. Neljä pistettä kolmeen peliin ja tehotilasto näyttää kolmea positiivista.

7. Teemu Ramstedt, #46, Lukko

Ykkössentteriksi kesken kauden hankittu Ramstedt parantaa peli peliltä. Yksi Liigan parhaita pelintekijöitä on elementissään ylivoimalla, josta saatiin upea työnäyte Ässiä vastaan. Tärkeä mies aloituksissa. Isoimmat ongelmat kamppailupelissä ja omassa päässä.

8. Markus Nurmi, #51, TPS

Vasta 19-vuotias nuorukainen on nostanut peli peliltä tasoaan ja on kokonaisvaltaisen hyvä. Monipuolista ja fiksua pelaamista ja kulmaväännöissä voittava osapuoli. Teki taistelumaalin SaiPaa vastaan. Loistava tutkapari Pikkaraisen kanssa.

9. Iikka Kangasniemi, #4, Pelicans

Jos Pelicansissa pelaisi kunnon maalitykki, Kangasniemi olisi yksi suurimmista suosikeista pistepörssin voittajaksi. Luo illasta toiseen useita huippupaikkoja ketjutovereilleen, joiden viimeistelytaito on kuitenkin keskinkertaista. Erinomainen luistelija ja taitava mailankäsittelijä osaa myös itse viimeistellä. Liigan viihdyttävimpiä pelaajia tällä hetkellä.

10. Rasmus Tirronen, #32, TPS

Vaikka KooKoo-peli meni miten meni, lauantaina Tirronen nollasi SaiPan todellisella ryhtiliikkeellä ja otti jo neljännen nollapelinsä. Piti Tepsin pelissä mukana ja otti todellisia gamesavereita. TPS:n maalivahtiosastolla on positiivinen kilpailutilanne, kun mennään kohti kevään pelejä.