Tulikuumat pelaajat – viikko 46/2017

Ketkä ovat kuumimmat pelaajat alkavalla liigaviikolla? Liigan asiantuntijaryhmä poimii joka viikko kuumista pelaajista kymmenen tulikuumaa. Listasta vastaava asiantuntijaraati koostuu jääkiekkoilua ammatikseen seuraavista asiantuntijoista. Toimintaa koordinoi Tommi Kerttula / Totalscouting Oy.

1. Miro Heiskanen, #41, HIFK

Nuorukainen on ollut Liigassa joukkueensa paras kenttäpelaaja, eikä arkaillut maajoukkueessakaan. Kaksi maalia ja "mitään pelkäämätön asenne" – uskomaton debyytti! Välillä voisi laukoa hiukan hanakammin. Paha moka Kanadaa vastaan ei näkynyt seuraavan vaihdon kehonkielessä.

2. Miika Koivisto, #55, Kärpät

Liigan tehokkain puolustaja pääsi osoittamaan taitojaan kansainvälisissä peleissä Karjala-turnauksessa. Liigaan verrattuna pelasi maajoukkueessa enemmän puolustusvoittoisesti, mutta totutun varmasti ja sai valmennukselta peliaikaa myös Ruotsi-pelin loppuminuuteilla. Liigan parhaimmistoa olevat kiekollisen pelin taidot auttavat siirtymistä kansainvälisiin peleihin.

3. Kaapo Kähkönen, #36, Lukko

Pelaa tasaista kautta. Peliminuutit ovat hurjia, mutta taso säilyy. Miehen varmuus heijastuu puolustajien oman pään pelissä. Ei olisi yllätys, jos Kähkönen pukisi myös Leijona-paitaa päälle. Itseluottamus on juuri nyt korkealla tasolla.

4. Frans Tuohimaa, #35, SaiPa

SaiPan puolustus luottaa maalivahtiinsa, mikä rauhoittaa koko miehistön pelaamista. Ilvestä vastaan joukkue herpaantui hetkeksi, mutta oikeaan aikaan Tuohimaa oli taas kuin muuri maalillaan. Ollut omalle joukkueelleen koko Liigan tärkein pelaaja.

5. Cody Kunyk, #19, SaiPa

Kanadalaishyökkääjä osui tärkeisiin paikkoihin ennen taukoa. Voittomaali Pelicansin verkkoon ja Ilveksen kirin katkaissut ylivoimaosuma takasivat SaiPalle kuuden pisteen viikon. Parantanut otteitaan jatkuvasti.

6. Joel Kiviranta, #25, Sport

Alavireessä matkanneen joukkueen tämän viikon valopilkku. Joukkue tarvitsee miehen energistä pelaamista. Pienestä koostaan huolimatta pärjää hyvin kaksinkamppailussa. On usein tekopaikoissa. Viimeistelytehokkuuteen tarvitaan tauon aikana lääkettä.

7. Michael Keränen, #71, KooKoo

Rallattelee pisteitä mukavaa tahtia. Viimeiseen neljään peliin seitsemän merkintää. Kyky säilyttää liike kiekollisena aivan huipputasoa. Välillä säästelee suotta laukaustaan.

8. Julius Junttila, #13, Kärpät

Liigan pörssikärki pystyi näyttämään vahvuuksiaan myös maajoukkueessa. Liike ja näkemys ovat kansainvälistä tasoa. Ajoittain ongelmissa fysiikan kanssa.

9. Denis Godla, #30, KalPa

Isoja kehitysaskeleita ottanut maalivahti antaa KalPalle mahdollisuuden voittoon lähes ilta illan jälkeen. Pelaamiseen tullut lisää tasaisuutta viime kauden jälkeen. Myös liikkuminen parantunut.

10. Robert Leino, #62, HPK

Työn raskaan raataja. Hyvä liike ja kyky saada vastustajan kiekollinen peli ongelmiin ovat isoja aseita. Vaikka Leino ei näy jatkuvasti pörsseissä, on todella arvokas pelaaja joukkueelleen.