Tulikuumat pelaajat – viikko 12/2018

Ketkä ovat kuumimmat pelaajat alkavalla liigaviikolla? Liigan asiantuntijaryhmä poimii joka viikko kuumista pelaajista kymmenen tulikuumaa. Listasta vastaava asiantuntijaraati koostuu jääkiekkoilua ammatikseen seuraavista asiantuntijoista. Toimintaa koordinoi Tommi Kerttula / Totalscouting Oy.

1. Eric Perrin, #10, TPS

Ennätysmies loukkaantui syksyllä ja haki sen jälkeen peliään hiukan aikaa. Iski runkosarjan viimeiseen yhdeksään peliin 14 pistettä. Ilo ja pelaamisen kiima näkyy kauas. Ei ole sattumalta tehnyt playoffs-otteluissa isoja maaleja.

2. Antti Suomela, #14, JYP

Upea lopetus runkosarjalle toi ensimmäistä kertaa JYP-pelaajalle pistepörssin voiton. Suomela nousi lopulta piste per peli –tahtiin ja paransi 15 pisteellä omaa piste-ennätystään. Oveluus ja juonikkuus toivat tehoja ylivoimilla, joissa Suomela ja Jerry Turkulainen pelaavat erinomaisesti yhteen. Näillä otteilla Suomelan suunta on kohti suurempia liigoja.

3. Matti Kuparinen, #22, Ässät

Aukaisi Lukon ja lopuksi myös pirstoi sen. Kokosi pisteet 2+1 kahteen otteluun ja on joukkueensa kapteenina isossa roolissa Ässien playoffs-taipaleen myös jatkossa. Näitä tekoja tarvitaan jatkossakin. Uskaltaa pelata ja näytti paineensietokykynsä kovassa paikassa.

4. Mathew Maione, #18, KalPa

Nousi kalkkiviivoilla puolustajien pistepörssin voittoon, vaikka jäi pisteittä viimeisessä ottelussa. Merkkautti peräti 11 pistettä edellisten seitsemän ottelun pisteputkessaan. Voitti myös Liigan viihdyttävimmän pelaajan äänestyksen, mikä ei ollut kovinkaan yllättävää.

5. Ahti Oksanen, #17, SaiPa

AHL:stä Liigaan saapunut laitahyökkääjä räväytti heti ensimmäisellä kaudellaan Liigassa 15 kaappia. Tahti kiihtyi entisestään playoffsien ensimmäisellä kierroksella, kun kolmessa pelissä syntyi pisteet 2+2. Isokokoinen voimahyökkääjä ajaa suoraviivaisesti maalille ja haluaa ratkaista. Vahva ja ulottuva kiekolla.

6. Joonas Rask, #88, HIFK

Rikkonaista kautta pelannut laituri kiihdytti tahtiaan kohti runkosarjan loppua. Kolme maalia maaliskuun viidessä pelissä lupailee iskun olevan kova playoffsien alkaessa. Rask on ollut Liigassa playoffs-peleissä selkeästi tehokkaampi kuin runkosarjassa (0,71 vs 0,46).

7. Henrik Haapala, #25, Tappara

Ennätti pelata runkosarjassa ainoastaan viisi ottelua Pohjois-Amerikasta paluunsa jälkeen ja nakutteli niissä pisteet 2+5. Näytti iskun olevan kohdalleen. Kova vahvistus Tapparalle, vaikea pideltävä vastustajalle.

8. Kristian Vesalainen, #93, Kärpät

Vaihtoi Ouluun aivan runkosarjan lopussa. Ehti laukoa viiteen otteluun kolme maalia. Oli joukkueensa selkeästi näkyvin pelaaja muun joukkueen odotellessa runkosarjan päättymistä. Vuodenvaihteen nuorten MM-kisoista saatu itseluottamusbuusti on näkynyt tulostaululla. Pystyykö olemaan ratkaisija myös playoffs-peleissä?

9. Andreas Bernard, #1, Ässät

Mies on paljon vartijana. Alkoi pelata jo runkosarjan lopussa tasaisesti ja voitti Lukon Kaapo Kähkösen selvästi playoffsien 1. kierroksella torjuntaprosentin ollessa 95:n luokkaa. Säilyykö Bernardin taso? Se määrittelee pitkälti sen, miten pitkälle Ässien kevät jatkuu.

10. Cody Kunyk, #19, SaiPa

Kovaluonteinen kanadalaissentteri oli vakuuttava playoffsien avauskierroksella. Tulosta syntyy hyökkäyspäässä, mutta myös puolustuspelaaminen sujuu. Erinomainen aloittaja. Kunykin varressa on mittaa vain 180 senttiä, mutta hän ei silti arastele kaksinkamppailuissa.