KalPa ennätystulokseen – voittoa yli puoli miljoonaa euroa

18.6.2018
KalPa ennätystulokseen – voittoa yli puoli miljoonaa euroa

KalPan viime kausi oli nousujohteinen niin urheilullisesti kuin taloudellisesti. Liigassa KalPa ylsi neljännesfinaaleihin ja KalPa Hockey Oy:n taloudellinen tulos on 568 000 euron voitolla seuran historian paras.

KalPan Liiga-kausi 2017–18 oli taloudellisesti onnistunut. KalPa Hockey Oy teki tilikaudella voittoa yhteensä 568 000 euroa. Yhtiön liikevaihto laski noin 4 % ja oli päättyneellä tilikaudella 6,9 miljoonaa euroa. Yhtiön omavaraisuusaste nousi 59,6 %:iin.

– Onnistuimme päättyneellä tilikaudella taloudellisesti erittäin hyvin. Onnistuneen tuloksen suurimmat syyt olivat budjetoimattomat siirtokorvaukset, hyvä urheilumenestys playoffs-otteluiden muodossa, onnistunut yhteistyökumppanimyynti sekä budjetoitua pienempänä toteutuneet henkilöstökulut, KalPa Hockey Oy:n toimitusjohtaja Toni Saksman kertoo.

Myös kuopiolaisten edellinen tilikausi päättyi hienoon tulokseen. Silloin voittoa tuli yhteensä 538 000 euroa.

Kaudelle 2018–19 KalPa Hockey Oy budjetoi liikevaihtoa 6,2 miljoonaa euroa. Budjetoitu yleisökeskiarvo on 3 250 katsojaa ja pelaajabudjetti on 1,9 miljoonaa euroa. Tilikaudesta tavoitellaan voitollista tulosta.

– Tulevan kauden osalta urheilullinen tavoite on playoffseissa neljännesfinaalipaikan saavuttaminen, joka oli tavoitteena myös viime kaudella. Hyvän tuloksen ansiosta tulemme investoimaan merkittävästi tulevan tilikauden aikana ottelutapahtuman ja oheismyyntitilojen kehittämiseen. Kaikkiaan investoinnit tulevat olemaan 300 000-400 000 euroa KalPan osalta, Saksman jatkaa.

KalPa Hockey Oy:n yhtiökokous valitsi yhtiön hallitukseen jatkavina jäseninä Mika Sutisen, Mikko Kuparisen, Jarmo Vidgrenin, Kyösti Karhusen ja Markus Pohjosen. Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Sutinen.

Katso videolta KalPan toimitusjohtaja Toni Saksmanin haastattelu.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen