TPS-ikoni Tomi Kallio päättää upean uransa

14.6.2018

Urallaan kaksi Suomen mestaruutta ja kolme Ruotsin mestaruutta voittanut Tomi Kallio on päättänyt lopettaa menestyksekkään pelaajauransa. Viimeiset kolme kautta 41-vuotias Kallio edusti kasvattajaseuraansa TPS:ää.

Leijonista Tomi Kalliolle muistoksi jäivät yhdeksät MM-kisat sekä yhdet olympialaiset. 167 A-maaottelusta Kallion palkintokaappiin kannettiin kolme MM-hopeaa ja kaksi MM-pronssia. Tarunhoitoisessa NHL:ssä Kallio taiteili puolestaan Atlantan, Columbuksen ja Philadelphian paidassa 140 ottelussa 55 pistettä.

Liigassa Kallio edusti aina TPS:ää. Kallio pelasi Liiga-urallaan 383 runkosarjaottelua pisteillä 114+167. Lisäksi taitavan hyökkääjän tilille kirjattiin 58 playoffs-ottelua pisteillä 12+25. Kallio edusti TPS:ää Liigassa yhteensä kahdeksalla eri kaudella. Näistä kolmella viimeisellä hän toimi kapteenina.

Viimeisellä kaudellaan Kallio iski 58 runkosarjaottelussa peräti pisteet 15+40. Kausi päättyi neljänteen sijaan.

– Pronssiottelun jälkeen päätös lopettamisesta tuntui varmalta. Lopullisen päätöksen tekemisessä meni kuitenkin kuukausi. Nyt olen asian kanssa sinut. On oikea aika lopettaa.

– En kuvitellutkaan pelaavani näin pitkään ja näin hyvässä kunnossa. Kieltämättä olo on haikea, mutta syksyllä haikeus saattaa iskeä vielä kovemmin, Kallio pohtii.

Kallio astuu uuteen aikaan ja Suomen kesään kiitollisena miehenä.

– Sain lopettaa urani omilla ehdoillani ja TPS:n paidassa. Pystyin myös auttamaan joukkuetta haluamallani tavalla. Siitä kaikesta jäi todella hyvä muisto, Kallio päättää.

TPS:n urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäki pitää Kalliota esimerkkinä kokonaisvaltaisesta jääkiekkoilijasta.

– Hattua pitää nostaa kuinka hienon uran huipulla "Tomppa" on pelannut. Harva pystyy pelaamaan tuolla tasolla noin pitkään ja se kertoo siitä ammattimaisuudesta, jolla hän on aina tehnyt hommia ja pitänyt itsestään huolta fyysisesti.

– Kallio toi TPS:ään ammattimaisuuden ja vaatimustason kolme vuotta sitten ja on sanomattakin selvää, että hän seuran tärkein pelaajahankinta viimeisen kolmen kauden aikana. Iso kiitos Tompalle kaikesta mitä hän TPS:n eteen teki, Niittymäki hehkuttaa.

Katso yllä olevalta videolta Kallion terveiset!

* * *

Liiga kiittää Tomi Kalliota upeasta urastaan ja panoksestaan suomalaisen jääkiekon eteen sekä toivottaa onnea uusiin haasteisiin!


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen