Santtu Jokisesta TPS:n uusi toimitusjohtaja

6.6.2018
Santtu Jokisesta TPS:n uusi toimitusjohtaja

Santtu Jokinen ottaa vastaan TPS:n toimitusjohtajan paikan 11.6. alkaen. (Kuva: Jere Satamo)

HC TPS Turku Oy:n hallitus on nimittänyt Santtu Jokisen yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi. TPS julkisti keskiviikkona myös päättyneen kauden taloudellisen tuloksensa ja ilmoitti vankistavansa seuran omistuspohjaa osakeannilla.

Tuotantotalouden diplomi-insinööri Santtu Jokinen on toiminut viimeiset kaksi vuotta Lindström Groupin Keski- ja Länsi-Euroopan liiketoiminnoista vastaavana johtajana. 44-vuotiaalta Jokiselta löytyy myös jääkiekkotaustaa, sillä hän edusti omalla pelaajaurallaan TPS:n A-junioreita kaikkiaan kolmen kauden ajan vuosina 1991–94.

– TPS:n tavoitteet ovat korkealla, porukassa on hyvä tekemisen meininki ja rohkeutta kokeilla monenlaisia uusia asioita. TPS:n pääomistajien ja hallituksen kanssa käydyt keskustelut vakuuttivat minut seuran laajemmasta visiosta. Meillä on realistinen mahdollisuus nousta Euroopan kärkiseuraksi, eikä pelkästään kaukalossa vaan myös sen ulkopuolella. On hienoa päästä mukaan näihin talkoisiin osana tätä tiimiä, kertoo Jokinen.

HC TPS Turku Oy:n hallituksen puheenjohtaja Veli-Pekka Marin on innoissaan uudesta jäsenestä TPS:n tiimissä.

– Olemme tietysti valtavan tyytyväisiä ja ylpeitä, että saimme Santun kaltaisen, näyttävän uran jo tähän asti tehneen kansainvälisen liiketoiminnan ammattilaisen ja kokeneen johtajan mukaan. Hän on ollut pidetty, ihmislähtöinen johtaja ja omaa vahvat näytöt strategina sekä myynnin kehittäjänä ja johtajana. Santtu auttaa meitä viemään TPS:n seuraavalle tasolle, sanoo Marin.

* * *

HC TPS Turku Oy julkisti keskiviikkona myös taloudelliset tunnuslukunsa tilikaudelta 2017-18. Liikevaihto kasvoi noin 6,5 miljoonaan euroon, mutta tulos pysyi tappiollisena noin 1,2 miljoonan euron verran. HC TPS Turku Oy:n tytäryhtiö Turkuhallin Palvelu Oy, joka vastaa Gatorade Centerin ravintola- ja kioskitoiminnasta, kasvatti liikevaihtonsa noin 2,6 miljoonaan euroon.

– Meille on ollut tärkeää investoida kilpailukykyiseen edustusjoukkueeseen, junioritoimintaan sekä parantaa ottelutapahtumaa. Tämä on pitänyt tuloksemme tappiollisena, mutta uskomme, että keskipitkällä tähtäimellä kaikki tämä yhdessä tulevien Gatorade Centerin uudistusten kanssa alkaa parantamaan yleisömääriä, ja kääntää tuloksemme voitolliseksi, taustoittaa Marin.

Mahdollistaakseen lisäinvestoinnit ottelutapahtumaan ja Gatorade Centerin uudistuksiin sekä urheilutoiminnan kehittämiseen, HC TPS Turku Oy:n hallitus esittää 6.6.2018 pidettävälle yhtiökokoukselle, että HC TPS Turku Oy toteuttaa noin 1,9 miljoonan euron maksullisen osakeannin. Osakeanti suunnataan yhtiön nykyisille omistajille, ja heidän lisäkseen antiin osallistuvat ja uusiksi omistajiksi liittyvät Jokinen sekä hänen edeltäjänsä Mika Eskola.


---
Julkaisija: Antti Seppänen