Mittaamattoman arvokasta työtä – tutustu Liiga-huoltajien työhön

31.5.2018

Arvokasta työtä tekevät jääkiekkojoukkueiden huoltajat näkyvät valitettavan harvoin otsikoissa. Joukkueiden sisällä huoltajat ovat kuitenkin erittäin arvostettuja. Katso videolta pitkäaikaisen Pelicans-huoltaja Martti Malisen kertomana, millaista huoltajan arki on.

Huoltajan työssä varustehuollon lisäksi tärkeässä roolissa on henkinen puoli – huoltajien pitää osata kuunnella pelaajia. Tämä tulee heti esille Pelicansissa pitkän päivätyön tehneen Martti Malisen puheesta.

– Huoltajan työssä pärjää, kun on osaa olla sosiaalinen, kuunnella ja toimia valmentajan ja pelaajan välimaastossa.

Pelicansin valmennusryhmään kuuluva Pasi Nurminen on nähnyt urallaan monia huoltajia. Näin Nurminen kuvaili huoltajan ammattia.

– Monimuotoinen työ, todellinen palveluammatti, sohvapsykologi. He ovat ikuisia puurtajia, joiden työtä iso yleisö harvoin huomaa. Huoltajien päivät ovat todella pitkiä. He ovat avoimia ja empaattisia, jotka ovat aina valmiina auttamaan ja kuuntelemaan.

Malinen lähetti terveisiä sekä nykyisille että tuleville huoltajille.

– Olkaa ylpeitä työstänne huoltajina, kuunnelkaa pelaajia ja ottakaa kaikki huomioon tasa-arvoisesti. Tulkaa hallille aina iloisella ja reippaalla mielellä. Hyvä fiilis tarttuu pelaajiin, Malinen linjaa kokemuksellaan.

Liiga muisti kaikkia huoltajia Liigagaalassa uudella Liigayhteisö-palkinnolla. Palkinnon vastaanotti koko Liiga-perheen huoltajien puolesta Pelicansin Martti Malinen.

* * *

Yllä oleva video esitettiin 2. toukokuuta kauden päättäneessä Liigagaalassa.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen