Tässä ovat viikon tulikuumimmat pelaajat – löytyvätkö ratkaisijat listalta?

16.4.2018
Tässä ovat viikon tulikuumimmat pelaajat – löytyvätkö ratkaisijat listalta?

Kristian Kuusela (vas.) ja Jani Hakanpää ovat valmiina finaaleihin.

Tapparan Kristian Kuusela jatkaa Liiga-viikon tulikuumien pelaajien listan kärkinimenä finaalisarjan alkaessa. Tappara-konkarin jälkeen listalla sijoittuvat Kärppien puolustaja Jani Hakanpää ja Tapparan maalivahti Dominik Hrachovina.

Kristian Kuusela on enää kahdeksan pisteen päässä playoffs-otteluiden kaikkien aikojen pistepörssin ykköspaikasta. 160 ottelun kokemuksella 35-vuotias Kuusela on huippuiskussa kauden tärkeimpien pelien kynnyksellä.

"Playoffs-pelien pistepörssin ykkönen. On pelannut näitä pelejä niin paljon, että tietää mistä voittajat on tehty. Näyttää esimerkkiä omalla tekemisellään. Pisteet 2+4 neljässä pelissä TPS:ää vastaan."

Jani Hakanpää on ottanut tällä kaudella ison askeleen eteenpäin urallaan. 26-vuotias puolustaja pelasi erinomaisen runkosarjan ja vakuutti muun muassa tehopörssilukemallaan (+28). Playoffseissa noussut Kärppien ykköspakiksi fyysisyydellään.

"Kun jykevä jääkaappipakastin luutii ronskin ottein oululaisten alakerrassa, vastustajalla ei ole kivaa. Hakanpää on kehittynyt tämän kauden aikana myös hyökkäyspään uhaksi rohkeilla nousuillaan. Painava lämäri. Potentiaalinen MM-kisapelaaja."

23-vuotias Suomen tamperelaisin tshekki Dominik Hrachovina on saanut pelata erinomaisen puolustuksen takana ja osoittanut taitonsa myös tiukoissa paikoissa. Viime kevään finaaliotteluiden kokemus lisävalttina Kärppä-sarjan alkaessa.

"Pienikokoinen maalivahti on nostanut tasoaan runkosarjasta. Voitti vastustajan maalivahdin sekä KalPaa että TPS:ää vastaan. Liike terävää ja sijoittuminen vakaata. Selvästi Vehviläistä varmempi rännikiekkojen katkomisessa ja mailapelissä."

>> Lue koko tulikuumien lista tästä


---
Julkaisija: Antti Seppänen