Loppuunmyydyssä Raksilassa kuuma seiskapeli

14.4.2018
Loppuunmyydyssä Raksilassa kuuma seiskapeli

Rasmus Kupari nousee seiskapelissä kokoonpanoon. (Kuva: Ville Honkonen)

Kärpät ja HIFK kohtaavat seitsemännessä pelissä ja loppuunmyydyssä Raksilassa. Kaksi edellistä kamppailua venyivät jatkoerään, joten Oulussa nähdään tiukkaakin tiukempi kamppailu finaalipaikasta. Isännät ovat ruukanneet ketjujaan uuteen uskoon, HIFK sen sijaan luottaa voittavaan kokoonpanoon. Lue asetelmat ennakosta!

Kärpät-HIFK | Kokoonpanot

Raksilan lauantai-illasta ei jännitystä puutu. Seiskapelin puitteet ovat kunnossa, sillä Kärppien kotihalli on loppuunmyyty.

HIFK:n ja oululaisten välinen sarja on tarjonnut paljon jännitettävää. Välierävääntö alkoi kahdella kotivoitolla: helsinkiläiset hakivat ensin pohjoisesta selvän 4-1-voiton, mutta Kärpät kuittasi tilanteen Nordiksella jatkoerän jälkeen maalein 4-3. Seuraavat neljä peliä menivät kotijoukkueen nimiin.

Sarja on sujunut vaihtelevasti. Otteluista kolme on venynyt jatkoerään, loput ovat päättyneet puolestaan kolmen maalin erolla.

Helsinkiläisten tehomiehiä ovat olleet tehot 2+4 iskenyt Jarkko Malinen, viisi syöttöä tarjoillut Teemu Tallberg ja 2+2 viimeistellyt Miro Heiskanen. Juha-Pekka Haataja on iskenyt kaksi maalia ja yhden syötön vanhaa seuraansa vastaan.

Kärppien puolelta vireessä ovat puolestaan olleet kolme maalia iskenyt Julius Junttila ja viisi syöttöä tarjoillut Ville Leskinen. Puolustajat Shaun Heshka ja Miika Koivisto ovat molemmat keränneet tehot 2+1.

HIFK ei muuta kokoonpanoaan. Isännillä muutoksia on sen sijaan alemmissa kentissä. Juha Koivisto ja Nicklas Lasu saavat kolmosketjuun seuraksi Radek Koblizekin. Miska Humaloja on siirretty kolmosketjusta nelosvitjan sentteriksi. Laidoilla viilettävät Otto Karvinen ja Sami Anttila, Jasse Ikonen ja Jari Sailio putoavat kokoonpanon ulkopuolelle. Jyri Junnilan puolestaan korvaa nuori Rasmus Kupari.

Oululaiset ovat osoittaneet sitkeytensä, sillä kahdessa viimeisimmässä ottelussa Kärpät on tasoittanut pelin kolmannessa erässä ja venyttänyt väännön jatkoerään. Sarjassa on nähty myös paljon tunnetta, joten kipinöitä Raksilan illasta tuskin puuttuu.


---
Julkaisija: Anni Saarela