Kärpät finaaleihin – Vesalainen ratkaisi huiman seiskapelin

14.4.2018
Kärpät finaaleihin – Vesalainen ratkaisi huiman seiskapelin

Kärppien Kristian Vesalainen oli myös aiemmin semifinaaleissa vaikea pideltävä HIFK:lle. (Kuva: Ville Honkonen)

Kärpät varmisti paikkansa Liigan finaaleissa jännittävien vaiheiden jälkeen seitsemännessä semifinaalissa. Ottelun voittomaalin iski toisessa erässä Kristian Vesalainen, eikä HIFK pystynyt kampeamaan tasoihin huimasta kolmannesta erästään huolimatta.

Kärpät-HIFK 2-1 (1-1, 1-0, 0-0)
>>Tilastot
>>Maalit

Oulun Kärpät varmisti paikkansa Liigan finaaleihin, kun se kampesi tasaisessa sarjassa niukkaan voittoon. Seitsemännen kamppailun ratkaisijaksi nousi Kristian Vesalainen, joka huudatti toisessa erässä täpötäyttä kotiyleisöä playoffsien neljännellä maalillaan.

Helsingin IFK ei luovuttanut voittoa kotijoukkueelle helpolla. Päätöserässä helsinkiläiset vyöryivätkin oululaisten maalille useita kertoja vaarallisesti, ja ainoastaan Veini Vehviläisen vahvat torjunnat pitivät huolen siitä, ettei HIFK onnistunut tasoituksessa. Vehviläinen torjui ottelussa kaikkiaan 26 laukausta.

Kotijoukkue vastasi ottelun avausmaalista, kun Otto Karvinen ohjasi Lasse Kukkosen laukauksen ohi Kevin Lankisen. Myöhemmin ensimmäisessä erässä Teemu Tallberg vastasi ottelun 1-1 tasoituksesta.

Tallberg oli lähellä onnistua ottelun tasoittamisessa myös päätöserässä. Huima jännitysnäytelmä päättyi kuitenkin lopulta oululaisten juhliin, kun Kärpät taisteli ottelun viimeiset minuutit uhrautuvasti tarpoen tiensä kolmannen kerran finaaleihin 2010-luvulla.

Kärpät kohtaa finaaleissa Tapparan, joka voitti TPS:n suoraan otteluvoitoin 4-0. Kärppien ja Tapparan finaalisarjan ensimmäinen ottelu pelataan tiistaina Oulussa. Mestaruus ratkeaa viimeistään 28. huhtikuuta.

TPS ja HIFK kohtaavat pronssiottelussa perjantaina 20.4. Gatorade Centerissä.


---
Julkaisija: Simo Arkko