Kokemusta tulikuumien kärkipaikalla – “Tietää ja näyttää mitä voittaminen vaatii”

9.4.2018
Kokemusta tulikuumien kärkipaikalla – “Tietää ja näyttää mitä voittaminen vaatii”

Kristian Kuusela johtaa playoffs-otteluiden pistepörssiä. (Kuva: Mikko Pylkkö)

Tapparan Kristian Kuusela on rankattu viikon tulikuumat pelaajat –listan ykköspaikalle. Kuuselan jälkeen kärkikolmikkoon sijoittuvat Kärppien Veini Vehviläinen ja Tapparan Dominik Hrachovina.

Kristian Kuusela on ollut Tapparan johtohahmoja semifinaalisarjassa TPS:ää vastaan. Lauantain ottelussa Turussa Kuusela nousi playoffsien kaikkien aikojen maalipörssin kärkeen. 35-vuotias laitahyökkääjä on ollut Tapparan paras pistemies runkosarjan tapaan.

"Tietää ja näyttää mitä voittaminen vaatii. Pelkistetyn tehokasta pelaamista isolla tunteella. Kuusela nousi kaikkien aikojen playoffs-maalipörssin kärkeen ja samalla tämän kauden pistepörssin kärkeen. Viiden ottelun pisteputkessa ja pisteet 1+4 TPS-sarjassa."

21-vuotias Kärppä-vahti Veini Vehviläinen on ensimmäistä kertaa playoffs-peleissä päävastuun kantajana joukkueensa maalilla. Vehviläinen on torjunut erinomaisesti ja voittanut viisi kuudesta ottelustaan. Tilastot 1,35 / 94,2 ovat maalivahtivertailun kärkeä.

"Ennen semifinaaleja HIFK:ta nostettiin suosikiksi juuri maalivahtipelin osalta. Vehviläinen on kuitenkin osoittanut kahdessa edellisessä pelissä oman tasonsa. Torjuu eleettömästi saadessaan tiiviiltä puolustukselta apua kiekon näkemiseen ja paluukiekkoihin."

Dominik Hrachovinalla on playoffs-kokemusta kolmen viimeisimmän kauden ajalta. Voittoprosentti 75 kertoo olennaisen. Viime kevään mestarivahti on huippuvireessä, kun Tappara hakee jo kolmatta peräkkäistä Suomen mestaruuttaan.

"Jälleen kerran mies näyttää, mitä voittava maalivahtipeli on. Työskentely on tiukassa paikassa uskomattoman varmaa. Toki Tapparan puolustuskin on vahva, mutta kokonaisuus tarvitsee viimeisen lukon ja se Hrachovina on."

>> Lue koko tulikuumien lista tästä


---
Julkaisija: Antti Seppänen