Kristian Kuusela Liiga-ennätyksen perässä – seuraavalla maalilla kirjoitetaan historiaa

4.4.2018
Kristian Kuusela Liiga-ennätyksen perässä – seuraavalla maalilla kirjoitetaan historiaa

Kuva: Mikko Pylkkö

Tapparan Kristian Kuusela rikkoi neljännesfinaalisarjassa KalPaa vastaan 100 pisteen rajapyykin playoffseissa toisena pelaajana kautta aikojen Liigan historiassa. Kuusela on nousemassa myös playoffs-pelien kaikkien aikojen parhaaksi maalintekijäksi.

35-vuotias Kuusela kokosi KalPaa vastaan pelaamissaan kuudessa ottelussa pisteet 2+3 ja nosti 12. playoffs-keväänään uran kokonaispisteensä 101:een. Kaikkien aikojen pistepörssissä edellä on vain Kari Jalonen 115 pisteellään.

KalPa-sarjan kuudennessa ottelussaan Kuusela viimeisteli Tapparan toisen maalin ja nousi playoffs-pelien maalipörssin jaetulle kärkipaikalle yhdessä Petri Variksen kanssa. Kumpikin on tehnyt urallaan 40 playoffs-maalia. Seuraava maali nostaa Kuuselan yksin tilaston kärkeen, 10 vuotta ykköspaikkaa pitäneen Variksen edelle.

Kaikkiaan 156 ottelua playoffseissa pelannut Kuusela nousee keskiviikon TPS-ottelussa kaikkien aikojen ottelutilastossa toiselle sijalle ohi Teemu Aallon. Ottelutilaston kärkipaikka säilyy edelleen tukevasti Ilkka Mikkolan (190 ottelua) nimissä.

Kristian Kuusela on saavuttanut urallaan kolme Suomen mestaruutta (Kärpät 2008, Tappara 2016 ja 2017) sekä neljästi SM-hopeaa.

>> Playoffs-otteluiden kaikkien aikojen maalintekijät


---
Julkaisija: Antti Seppänen