TPS vei Lappeenrannan maalijuhlat – Eric Perrin iski hattutempun

22.3.2018
TPS vei Lappeenrannan maalijuhlat – Eric Perrin iski hattutempun

Eric Perrin ja Ilari Filppula viettivät neljän pisteen iltaa. (Kuva: Kimmo Metsälä)

TPS otti torstaina vaiherikkaiden vaiheiden toisen kiinnityksen semifinaalipaikkaan. Voittomaali syntyi vasta viimeisellä minuutilla Teemu Väyrysen toimesta. Turkulaisten ykkösnimiksi nousivat hattutempun tehnyt Eric Perrin ja neljä syöttöpistettä kerännyt Ilari Filppula.

SaiPa–TPS 5–6 (0–2, 3–1, 2–3)
>> Tilastot
>> Maalit

Avauserä oli turkulaisten heiniä. TPS karkasi kahdella ylivoimamaalilla kahden maalin karkumatkalle. Osumista vastasivat avausmaalin tehnyt Eric Perrin ja Patrik Virta. Molempiin maaleihin syöttöpisteen kirjautti Ilari Filppula.

SaiPa aloitti toisen erän vauhdikkaasti ja tasoitti ottelun vajaan kahden minuutin tehohetken ansiosta. Ensin kultakypärä Topi Nättinen kavensi ja heti perään Jonatan Tanus huudatti Kisapuistoa tasoitusmaalin merkeissä. Perrin kuittasi SaiPan tasoituksen kuitenkin lähes heti. Perrinin illan toisen alusti jälleen Filppula. Neljän maalin kakkoserä sai sinettinsä ottelun puolivälin jälkeen, kun Elmeri Kaksonen toi SaiPan jälleen tasoihin, osuma illan kolmas ylivoimamaali.

Toisen erän tavoin SaiPa tuli hurjasti myös kolmannen erän alkuun. Minuutin pelin jälkeen kiekko oli TPS:n maalissa ja tilanne 4–3 isännille. Illan neljäs ylivoimamaali oli Cody Kunykin käsialaa. Lisää seurasi ainoastaan 12 sekuntia myöhemmin, kun SaiPa-ikoni Ville Koho laukoi tilanteeksi 5–3. Tämä riitti myös TPS-maalivahti Oskari Setäselle ja maalille vaihdettiin Rasmus Tirronen.

Päätöserän loppu olikin TPS-juhlaa! Turkulaiset kampesivat nopeassa tahdissa tasoihin Petrus Palmun ja Perrin illan kolmannella osumalla. Tasoitusmaali syntyi ajassa 45.27. Ottelun voittomaali syntyi ainoastaan 47 sekuntia ennen loppua, kun Teemu Väyrynen ohitti Frans Tuohimaan. Näin voitto matkasi Turkuun!

Neljännesfinaalisarja on nyt TPS:lle voitoin 2–0. Ottelusarjan kolmas ottelu pelataan Turussa lauantaina 24.3. kello 17.

* * *

>> Osta liput Gatorade Centerin playoffs-tunnelmaan!


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen