IS Liigapörssissä päättyi runkosarja – näistä asemista kannujahtiin

14.3.2018
IS Liigapörssissä päättyi runkosarja – näistä asemista kannujahtiin

Liigan valmentajapelin IS Liigapörssin playoffs-jakso alkaa kun Liigan neljännesfinaalit käynnistyvät.

IS Liigapörssin runkosarjan päätösjakson voitti Sami Lappalainen. Lappalaisen joukkue Hc Halkopino keräsi jakson aikana 993 pörssipistettä. Jakson kakkospaikasta käytiin kärkipaikkaa tiukempi taistelu. Mika Korhonen keräsi 967 pistettä ja lunasti täten kakkospaikan itselleen. Kolmospaikalle ja vain neljän pisteen päähän Korhosesta jäi Mikael Vierimaa, eikä neljänneksi tullut Mika Kujanpää jäänyt kuin seitsemän pistettä kakkospaikasta. Kärkiviisikon täydensi Jere Saarela.

Liigan kimpassa päättyneen 5. jakson voiton vei Jarkko Ahonen. Ahonen oli ykkönen 954 pisteellä ennen toiseksi tullutta Tuomo Hietamäkeä. Eroa kärkikaksikon väliin jäi 35 pistettä. Kärkiviisikkoon mahtuivat myös Samu Sassi, Valtteri Vuorela sekä Juha Kemppainen. Kolmannesta sijasta käytiin tiukka kamppailu, kun kolmikko mahtui vain kymmenen pörssipisteen sisään. Tilastoissa se tarkoittaa yhtä puolustajan laukomaa maalia. Eli pienestä oli tälläkin kertaa kiinni.

Liigapörssin playoffs-jakson alkaessa myös tavoittelu koko kauden parhaan valmentajan tittelistä sekä pääpalkintona olevasta henkilöautosta tiivistyy. Koko kauden kärkipaikkaa pitää tällä hetkellä Jussi Viljanen 3937 pisteellä. Kakkosena vaanii Markus Saarni 3909 pisteellä ja kolmantena Juha Konttinen 3890 pisteellä. Ero ykkösen ja kolmantena olevien välillä on tilastoiksi muutettuna yhden maalivahdin nollapelin sekä muutaman maalin verran. Kaikki on siis vielä avoinna kauden huipennukseen.

>> Katso koko kauden parhaat
>> Katso Liigan kimpan 5. jakson parhaat

>> Kasaa oma joukkue playoffs-jaksolle


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen