Playoffs 2018: Taistelu käyntiin Kisapuistosta

13.3.2018
Playoffs 2018: Taistelu käyntiin Kisapuistosta

Kuva: Kimmo Metsälä

Kevään 2018 playoffs-ottelut käynnistyvät tiistaina 1. kierroksen otteluilla. Lappeenrannassa kohtaavat SaiPa ja Pelicans aloittavat taistelunsa paikasta neljännesfinaaleihin. Jatkopaikka neljännesfinaaleihin irtoaa kahdella voitolla.

Tällä kaudella

Joukkueet kohtasivat runkosarjassa kuudesti ja voitot tasattiin lukemin 3-3. Neljästi voiton hankki kotijoukkue ja kumpikin pystyi kertaalleen vierasvoittoon voittomaalikilpailussa ratkaistuissa otteluissa. SaiPan paras pistemies keskinäisissä otteluissa oli joukkueen kultakypärä Topi Nättinen pistein 2+4. Samaan pistemäärään ylsi Pelicansin puolustaja Mikko Kousa.

Kiinnitä huomiota

Maalivahdeista Pelicansin Janne Juvonen on torjunut neljässä ja Joona Voutilainen kahdessa ottelussa torjuntaprosentilla 89,6. SaiPa puolestaan luottanee Frans Tuohimaahan, joka on pelannut Pelicansia vastaan kolmesti (kaksi voittoa ja yksi VL-voitto) erinomaisin tilastoin 1,62 / 94,9.

Playoffseissa vastakkain

SaiPa ja Pelicans eivät ole aikaisemmin kohdanneet playoffs-otteluissa.

Lähihistoria

SaiPa pelasi edellisen kerran 1. kierroksella 2015, jolloin se eteni neljännesfinaaleihin kaatamalla Ässät suoraan 2-0. Pelicansilla on kokemusta 1. kierroksen otteluista neljältä keväältä: 2007, 2009, 2014 ja 2016. Lahtelaiset ovat edenneet neljännesfinaaleihin sarjojen voitolla kaikilla kerroilla.

>> Katso illan kokoonpanot


---
Julkaisija: Antti Seppänen