Playoffs 2018: Paikallisrytinä alkaa Porista

13.3.2018
Playoffs 2018: Paikallisrytinä alkaa Porista

Kuva: Elmeri Elo

Kevään 2018 playoffs-ottelut käynnistyvät tiistaina 1. kierroksen otteluilla. Satakunnan herruudesta pelataan maksimipanoksin, kun Porissa kohtaavat Ässät ja Lukko aloittavat taistelunsa paikasta neljännesfinaaleihin.

Tällä kaudella

Paikallispelien paremmuudesta pelattiin runkosarjassa kuudesti ja voitot menivät tasan lukemin 3-3. Kotietu piti neljässä ottelussa, ja kumpikin joukkue saalisti täyden pistepotin kerran vieraskaukalosta.

Kiinnitä huomiota

Odotettavissa on playoffs-tyyliin myös maalivahtien kaksinkamppailu. Ässien Andreas Bernard torjui viidessä paikallispelissä tilastoin 1,97 / 92,6, Lukon Kaapo Kähkösen lukemat olivat 2,79 / 93,3. Paikallisotteluiden paras pistemies runkosarjassa oli Lukon kultakypärä Arttu Ilomäki, joka kirjasi neljässä ottelussa pisteet 2+3. Myös Ässien Philip McRae ja Mikko Salmio ylsivät samaan viidessä ottelussa. Lukosta Janne Keränen ja kolmessa pelissä esiintynyt Chris VandeVelde merkkauttivat saldon 2+2. Ässien kärkipelaajiin kuuluvat Antoine Laganiere ja Jarno Kärki jäivät kokonaan pisteittä paikallispeleissä.

Playoffseissa vastakkain

Ässät ja Lukko ovat kohdanneet playoffseissa vain kahtena keväänä aiemmin. Vuonna 1992 Ässät pudotti Lukon neljännesfinaaleissa voitoin 2-0. Keväällä 1995 joukkueet päättivät kautensa pronssiotteluun, jonka Ässät voitti 3-0.

Lähihistoria

Mestaruuskevään 2013 jälkeen Ässien menestys on jäänyt playoffseissa vaatimattomaksi. Vuonna 2015 Ässät hävisi 1. kierroksella SaiPalle. Viime keväänä se putosi jatkopeleistä häviämällä playoffsien 1. kierroksella Ilvekselle. Lukko jäi viime keväänä kokonaan playoffsien ulkopuolelle. Edellisenä vuonna se hävisi neljännesfinaaleissa Tapparalle.

>> Katso illan kokoonpanot


---
Julkaisija: Antti Seppänen